Tromsø Storm slo Nidaros Jets 81-71 i den andre seriekampen i BLNO lørdag formiddag. Arne Ingebrigtsen (24) satte 23 poeng for Storm, og fulgte opp etter 19 poeng i debuten i 83-77-seieren mot Gimle fredag kveld.

- Arne er vår x-faktor

- Egentlig var det en dårlig kamp av oss, men det er positivt at vi klarte å dra seieren i land. Spesielt fordi Keon (Lawrence, toppscorer med 24 poeng) var feilet ut av kampen i siste periode, og mange unggutter som Henrik Lange, Odin Bangsund, Fredrik Sørum og Marcus Wynn virkelig sto frem og bidro. Det betyr mye for moralen og selvtilliten i laget, og gir oss trygghet i at vi ikke er avhengige av enkeltspillere, sier Arne Ingebrigtsen til Nordlys.

Bergenseren ble klar for Tromsø Storm i sommer. Og på de to første kampene har han et poengsnitt på 21.

- Det er lenge siden vi har hatt en norsk spiller som scorer mye. Det er helt avgjørende for oss, og det er grunnen til at vi hentet Arne. Han er vår x-faktor denne sesongen. Han kan score mye, og har gjort det i de to første kampene, selv om han, som hele laget, må bli mer effektiv, sier Storm-trener Kenneth Webb.

Lyttet til moren - og ble klar for Storm

Tromsø Storm kan takke Ingebrigtsens mor for at han spiller for klubben. Egentlig hadde han bedre tilbud fra bergensklubbene Frøya og Gimle.

- Mor er veldig opptatt av at jeg skal få meg en god utdannelse. Og jeg er opptatt av å gjøre foreldrene mine fornøyd. Jeg kom ikke inn på de studiene jeg ønsket i Bergen, men fikk plass i Tromsø. Da var det ikke vanskelig, selv om jeg fikk bedre tilbud fra klubbene i Bergen. Da ble det Tromsø, sier Arne Ingebrigtsen.

Etter planen skulle han ha spilt i USA nå. Men faren ble alvorlig syk, og Ingebrigtsen valgte å bryte det fireårige løpet han hadde startet i USA og flyttet hjem sommeren 2012.

- Det var tøft å være så langt borte da han ble syk, og jeg valgte å flytte hjem. Det er jeg glad for at jeg gjorde, pappa var lenge på sykehus, og det var en vanskelig periode. Nå er han friskmeldt, og vi snakker daglig på telefonen. Og med å bo i Tromsø er jeg mye nærmere enn å være i USA, og bor ikke i en annen tidssone. Det gjør det enklere å holde kontakten, sier Storm-spilleren.

Nå studerer han sosiologi i Tromsø. Og stortrives.

- Faktisk trives jeg mye bedre enn jeg hadde trodd, både i byen og i klubben. Det er en fin by, og en veldig bra spillergruppe.

Så bra at Ingebrigtsen tror Storm kan ta det etterlengtede sluttspillgullet, som klubben har jaktet siden de klarte det sist i 1997.

- Vi har definitivt spillerne til å klare det. Nå er det opp til oss spillerne å opprettholde selvtilliten i laget, sier Ingebrigtsen.

- Laginnsats avgjorde

Selv om han ikke var fornøyd etter 23 poeng lørdag.

- Jeg scorer en del, men gjør fortsatt for mange feil. Jeg er egentlig ganske misfornøyd, og vet at jeg kan mye bedre. Men det er tidlig i sesongen, og vi skal bli bedre, både som lag og jeg personlig, sier Arne Ingebrigtsen.

Storm fikk en svak start på oppgjøret lørdag formiddag.

- Det var tøft. Vi hadde en veldig dårlig start, og satte bare seks poeng i løpet av den første perioden. Det var en kamp i motbakke etter det. Men guttene tok seg sammen, og forbedret seg. Det var ikke noen stor kamp av oss, men vi er fornøyd med å ha tatt to seire på de to første kampene, sier Kenneth Webb.

Keon Lawrence ble mestscorende med 24 poeng, men ble som sagt utvist med fem personlige feil.

- I dag var det en skikkelig laginnsats som gjorde at vi vant.  Det er fortsatt arbeid som pågår for vår del, men vi får vite litt mer for hver kamp vi spiller, både om oss selv og de andre lagene.

Søndag møter Storm Frøya.

TROMSØ STORM-NIDAROS JETS 81-71 (6-19, 37-34, 57-52)

Poeng Storm: Keon Lawrence 24, Arne Ingebrigtsen 23, Anders Solem 11, Henrik Lange 8, Billy Wilson 5, Odin Bangsund 5, Marcus Wynn 3, Nicholas Phillip 2.