Tromsø Storm innfridde sitt favorittstempel og slo både Fyllingen og Nidaros Jets med over 20 poeng i åpningshelga i Basketligaen.

Søndag var det klart for sesongens første hjemmekamp, da bergenserne i Gimle kom på besøk til Tromsøhallen.

Slik var utviklingen i kampen – i omvendt kronologisk rekkefølge:

Slutt - 85-79!: Gimle kom seg litt nærmere på tampen, men det hele rundes av med at Charlie Lee setter inn to straffer. Hjemmeseier, og tre strake seire i åpningen for Tromsø Storm!

4. periode - 83-72. Det gjenstår ett minutt, og dette kan ikke gå galt. Charlie Lee står rett før slutt med 31 poeng, og er kåret til banens beste spiller.

4. periode - 83-72. Lee igjen. Gimle klarer ikke å knipe innpå.

4. periode - 81-70. Galin Mihaylov! Her blir det en sur tur hjem til Bergen for Gimle.

4. periode - 78-67. Lee leker seg nå. Dette må da gå veien?

4. periode - 76-67. Mihaylov treffer! Skal dette gå veien på slutten for Storm? Det kan se sånn ut.

4. periode - 73-67. Lee igjen. Amerikaneren har herjet i den siste perioden.

4. periode - 69-67. Knepent overtak for vertene når halve sisteperioden gjenstår. Svett og spennende.

4. periode - 66-65. Og så leder Storm igjen! Charlie Lee med et praktfullt skudd.

4. periode - 62-65. Jakob Baiden setter inn to straffer og holder Storm på en liten overarmlengdes avstand.

4. periode - 60-62. To og et halvt av ti minutter er spilt, og dette blir nok neppe avgjort før helt på tampen. Lagene følger hverandre som skygger.

3. periode over - 56-57. Det er Gimle som har et særdeles knepent overtak før siste periode, men Henrik Langes to poeng i det signalet går gjør at Storm bare er ett poeng bak. Vi har offisielt et nervedrama i Tromsøhallen!

3. periode - 51-50. Charlie Lee setter en trepoenger til og holder Storm i føringen. Meget jevnt nå.

3. periode - 44-43. Etter timeouten bruker Casiem Drummond sine 208 centimeter og sender Storm i ledelsen for første gang siden starten av andre periode!

3. periode - 42-43. Det tas timeout når bare ett poeng skiller lagene. Dette kan ligge an til en skikkelig thriller.

3. periode - 38-39. Pointguard Charlie Lee åpner perioden med en vakker trepoenger. Det er liv i kampen, og publikum.

3. periode - 35-39. Kampen er i gang igjen.

2. periode over - 35-39. Hjemmelaget klarte å knipe litt inn på luka før kampen er halvspilt. Andre periode ble avsluttet med en monsterblokk av Baiden, før Storm gikk rett i angrep og Raykov satte inn to poeng til publikums store begeistring. Kampen lever i beste velgående!

2. periode - 27-35. Trener Kenneth Webb tok ut Drummond og satte inn unge Jakob Baiden etter timeouten. Like etterpå rykker bergenserne litt mer fra.

2. periode - 27-31. Storm setter inn en trepoenger, rett før en timeout. Den kan ha vært viktig for å holde kontakten med Gimle.

2. periode - 22-28. Så er det bergenserne som setter noen strake poeng og skaffer seg et lite overtak midtveis i andre periode.

2. periode - 22-23. Som i åpningshelga har amerikanske Casiem Drummond og bulgarske Kiril Raykov vært toneangivende for Storm så langt i kampen.

2. periode - 22-23. Halvannet minutt ut i den andre timinutteren er det veldig tett og jevnt i Tromsøhallen. Dette blir nok omtrent så spennende som man kunne ha sett for seg mellom to av lagene som har vært i toppen de siste sesongene.

1. periode over - 20-18: Storm fikk en lei start, og lå tidlig under med 4-12, men kjempet seg etter hvert tilbake og tar pause med en knepen ledelse.

Dette skrev vi ellers før kampen:

Tøff test

Gimle er laget Storm slo i bronsefinalen i final four-helga i vår, og også laget som sesongen før slo ut Storm i semifinalen og til slutt løftet kongepokalen.

Det blir med andre ord en tøff test på hvor Storm står denne sesongen, og det samme tenker åpenbart Gimle.

På hjemmesiden deres skriver de:

– Kampen under nordlyset kan fort bli den vanskeligste kampen i årets sesong.

Gimle åpnet ikke like sterkt som Storm forrige helg. De slo også Nidaros Jets ganske greit, men tapte sine to øvrige kamper. De kampene var riktig nok mot forrige sesongs sluttspillfinalister Asker og Ammerud.