Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt helg for Storm – ny knallsterk borteseier

Artikkelen er over 5 år gammel

Stengte kurven mot gamle kjente.

Tromsø Storm vant lørdag 80-69 borte over Gimle i Basketligaen, og søndag sørget de for å reise hjem med perfekte fire poeng i bagasjen.

De møtte Frøya med fjorårets Storm-spillere Nicholas Phillip og Arne Ingebrigtsen på laget, og spesielt i forsvar leverte Storm en prikkfri kamp.

Den poengfattige kampen endte 61-47 i favør Storm. 47 poeng imot er svært sjelden kost på øverste nivå i norsk basket.

I løpet av de to siste periodene fikk hjemmelaget bare satt inn totalt 16 poeng, og kampen ble i stor grad avgjort i den tredje perioden – som Storm vant 20-6!

– Tar av hatten for Storm

– Det var ikke noen bra kamp for vår del. Det ble tøft og veldig fysisk, og dommerne lot begge lag slippe unna med ganske mye kontakt – men Tromsø var flinke til å kjøre sitt kampoppsett og gjøre som de skulle. Det var en veldig bra kamp fra deres side, sier Frøyas tidligere Storm-spiller Arne Ingebrigtsen til Nordlys.

Han tror Storm denne sesongen, som vanlig, blir å finne helt i toppen med gode muligheter til å gå hele veien.

– De kommer til å være topp tre i hvert fall. Sånn som de spiller nå, fyller de alle rollene godt. Det er bare å ta av seg hatten for dem, sier Arne Ingebrigtsen.

Drummond i siget

Storvokste Casiem Drummond, som var svært toneangivende lørdag, leverte en ny god kamp mot Frøya.

Amerikaneren ble stående med 15 poeng og 13 returer.

Den beste poengplukkeren ble landsmann og pointguard Charlie Lee med sine 21 poeng. Dermed fikk han gitt svar på tiltale etter lørdagen, der han måtte fokusere på andre deler av spillet enn å sette ballen i kurven og bare fikk to poeng.

– Jeg kan ikke klage på å ta med fire poeng fra Bergen. Og å holde dem til 47 poeng på deres egen bane er jeg veldig fornøyd med. Holder vi gode lag til 16 poeng i en halv kamp fremover, kommer det til å gå bra, sier Storm-trener Kenneth Webb til Nordlys.

FRØYA BASKET-TROMSØ STORM 47-61

(15-18, 31-25, 37-45)

Poeng Storm: Charlie Lee 21, Casiem Drummond 15, Aslak Smalås 7, Kiril Raykov 7, Henrik Lange 6, Jakob Baiden 5.

Flest poeng Frøya: Andrija Blatancic 12, Peter Bullock 8.

Storms neste: Hjemme mot Ammerud 6. desember.

 

 

Kommentarer til denne saken