Gå til sidens hovedinnhold

Storm tror de har sikret seg en liten, stor amerikaner

Artikkelen er over 6 år gammel

Charlie Lee (23) skal underholde i Tromsøhallen til høsten.

Tromsø Storm har signert sin første amerikaner foran kommende sesong.

Charlie Lee (23) er bare (til basketballspiller å være) rett i underkant av 175 centimeter på strømpelesten, men som pointguard trenger ikke det å være noen stor ulempe.

I Storm-leiren tror man at han kan bli en suksess i Basketligaen.

– Han ser veldig spennende ut. Han er jo ung og liten, men han virker veldig sulten og er en kvikk pointguard, sier sportslig leder Ronny Lange i Tromsø Storm om signeringen som iTromsø først meldte om.

Trener Kenneth Webb har stått for avtalen i USA, der han oppholder seg frem til rundt 20. august.

Lee har i flere år spilt collegebasket for Cleveland State Vikings, der han de tre siste sesongene har gått gradene, vært en sentral spiller og hatt et poengsnitt rundt og rett over 10 per kamp. Sist sesong lå snittet ifølge ESPN på 12,9 poeng per kamp.

Leter etter storvokst amerikaner

Tromsø Storm ser etter signeringen av Lee etter en storvokst spiller når de leter etter sin andre amerikaner.

Så langt har de i hvert fall konkludert med hvem det ikke blir.

– Kenneth og jeg har egentlig blitt enige om at Reggie (Fuller) ikke kommer tilbake. Vi kommer til å få et ungt lag, og da trenger vi noen som kan lede an i trening. Reggie er nok en kampspiller, ikke en treningsspiller, forklarer Ronny Lange.

– Vi trenger nok en som er robust under kurven, siden vi mister både Arne (Ingebrigtsen) og Nicholas (Phillip), sier han videre.

Bergensduoen har begge vendt hjem til sin tidligere klubb Frøya i hjembyen.

Lokale erstattere

I tillegg til en stor amerikaner tror Lange at erstatterne for Ingebrigtsen og Phillip allerede finnes i Storm-stallen.

– Henrik (Lange) har tatt store steg i år og trent godt i sommer. Så har vi Anders (Solem), som vi vet holder et jevnt, godt nivå. Med litt selvtillit kan han også bidra. Audun Bangsund har også tatt store steg i sommer, så vi har gode, lokale spillere som fint kan fylle skoene til Arne og Nick, mener Storms sportslige leder.

Tromsø Storm har også fått en avtale med Jakob Baiden, som har en fortid i Vålerenga og også har vært innom italiensk basket. Han kommer til Tromsø for å studere.

De håper også å få på plass en endelig avtale med svenske Joar Mikkelsson, som også er en ung spiller.

– Han vil at vi skal hjelpe til med å finne en jobb, og da kommer han. Det er noe vi jobber med, og vi tror vi skal klare å komme i mål, forteller Lange.

Tror og håper på bulgarsk duo

Selv om de lokale guttene Marcus Wynn og Odin Bangsund prøver lykken på college i USA, blir det med andre ord mye ungt i Tromsø Storms lag kommende sesong.

Noen som kan bidra med rutine, i tillegg til en kommende amerikaner nummer to, er de bulgarske spillerne Galin Mihaylov og Kiril Raykov – hvis noen brikker faller på plass.

– Vi håper begge kommer til å spille. For Galins del trener han bra nå, og har lyst til å avslutte med en bra sesong der han er 100 prosent med. Hvis kroppen ikke holder helt, kommer han til å være assistenttrener med Kenneth.

– Når det gjelder Kiril, er det ikke noe som er 100 prosent klart, men vi er i dialog og tror og håper at han også blir med, sier Ronny Lange.

 

Kommentarer til denne saken