Rederiet Hermes er en av Tromsø Storms nye hovedsponsorer, og sammen med Bedriftsystemer og Roald Madsen har rederiet gjort det mulig for klubben å hente Shawntez Patterson (27) til klubben, en signering klubben gikk ut med torsdag. Den 201 centimeter høye amerikaneren ble presentert på Hermes sin imponerende fiskebåt, da den lå til kai i Tromsø fredag.

– Dette er første gang jeg har en pressekonferanse på en fiskebåt, men jeg er veldig glad og takknemlig for å være her, og at de ville hjelpe oss med å bli sponsor for klubben. Starten i år har vært bra, men vi trengte den siste biten i puslespillet for å komme oss ovenpå, og de hjalp oss med å få det. Vi håper det skal gjøre at vi kommer tilbake der vi skal være, på toppen i norsk basketball, sier Storm-trener Kenneth Webb.

– Det er stort for oss. Utviklingen vår er bra, og har tatt steg og slått gode lag allerede. Det å bringe Shawntez inn gjør det mulig å ta det neste steget. Det er det vi vil gjøre, og det kunne ikke skjedd uten den hjelpen vi har fått, sier Webb. 

– Fin mulighet

Patterson gleder seg til sitt nye kapittel i karrieren. Han debuterer hjemme i Tromsøhallen mot Gimle søndag.

– Jeg er veldig spent. Jeg er fra Detroit, så jeg er vant til denne typen vær, det blir ikke noe problem for meg. Jeg er bare takknemlig overfor klubben, treneren og sponsorene for at jeg får denne sjansen. Det er første gang jeg har en pressekonferanse på en båt, men det er en fin opplevelse, smiler Shawntez Patterson.

– Dette blir en fin mulighet for meg. Jeg er klar for å gjøre det treneren ber meg om. Jeg elsker å spille, uansett hvor det er. Dette blir mitt åttende land jeg spiller i, jeg anser meg selv som en allround-spiller, som kan gjøre det meste. Spille tøft forsvar, ta returer og skyte, og gjøre det som behøves.

Hjemme i USA har 27-åringen en sønn. Livet som profesjonell spiller gjør at han må reise rundt der tilbudene kommer. Norge blir det åttende landet han spiller i.

– Jeg flyttet utenlands i 2013, og spilte i fire land det året, Mexico, Montenegro, England og Finland. Jeg har flyttet rundt og spilt i forskjellige roller i hvert land. Hvert land har gitt forskjellige erfaringer. Dett er en ny mulighet for meg til å vokse som spiller og person. Jeg er takknemlig for sjansen, sier Patterson, som også har spilt i Italia og Canada.

Webb er trygg på at han har funnet den rette spilleren for klubben.

– Han gir oss det løftet vi trenger. Jeg liker tilnærmingen hans, og han vil bli bra for oss, spesielt når han blir kjent med spillemønstrene våre. Alle undersøkelsene jeg har gjort tilsier at han er en allsidig spiller. Han liker å spille forsvar, og i alle mine år her i Tromsø har vi vært blant de beste lagene defensivt. Han gir oss det lille ekstra, med sin fysikk og evne til å score poeng, sier Kenneth Webb.

– Jeg har fulgt med lenge, men har måttet vente på klarsignalet fra styret. Det måtte skje raskt når vi fikk muligheten. Den siste uka har jeg sett mye video og snakket med mange agenter for å finne den beste spilleren for oss. Vi har stort sett alltid lykkes med importspillerne vi har hentet. Det tror jeg vi har gjort med Shawntez også, sier Kenneth Webb.

– Vil hjelpe Storm over kneika

Styremedlem i Tromsø Storm, Ørjan Sandvik Hansen, er veldig glad for å få landet avtalen med Hermes, som gjorde det mulig å styrke laget.

–  Vi er utrolig glad for å få Hermes på laget. De er et rederi, vi en basketballklubb, men vi har mange sammenfallende ting. Alle i Nord-Norge er knyttet opp mot vær og vind. Vi er Tromsø Storm, uvær fra nord og prøver å være uvær på banen. Hermes opplever ofte uvær til sjøen, og det er en bedrift, som er spenstig, går nye veier og fremstår som kreativ, som vi gjør som klubb, sier styremedlem Ørjan Sandvik Hansen.

– Vi har drevet nøkternt i flere år, uten å hente inn amerikanske importspillere. Gjennom denne avtalen, og andre avtaler vi har fått på plass, så har vi fått kontroll på økonomien og fått midler til å hente inn en amerikansk spiller, for første gang på halvannet år. Vi måtte ha den økonomien på plass for å ta kostnaden med å hente Shawntez. Det gir oss et stort sportslig løft, som gjør oss mer attraktiv, sier Sandvik Hansen.

I utgangspunktet er det en ettårig avtale.

Jan Arne Lerbukt i Hermes forklarer hvorfor rederiet gikk inn i Storm.

– Vi har levd lenge i nord, der marginene er små for at man lykkes eller mislykkes. Jeg har vokst opp i et bygdesamfunn der hele bygda trådte til hvis noe ikke gikk som det skulle. Vi vet hvor lite som skal til for at du kan bikke gal veien. Derfor har vi gått inn som sponsor for Tromsø Storm, for å hjelpe dem over kneika, sier Jan Arne Lerbukt.

– Det handler om folk. Tall, grafer og statistikk kan vi hente på nettet. For oss handler det om de som er ute fem-seks uker av gangen på sjøen, og har levebrødet sitt langs kysten. Vi har 38 ansatte på båten, som jobber i to skift. Og basketball er folk som skaper underholdning, sier kommunikasjonsjef i Hermes, Signor Antonsen.  

Sponsoren var i alle fall imponert over høyden på den 201 centimeter høye amerikaneren.

– Lasterommet vårt er fire meter høyt, og må bruke to nivå siden arbeiderne våre er så små. Han kan klare det på direkten. Lykkes han ikke som basketballspiller, så har vi bruk for han, humrer Jan Arne Lerbukt.