Tromsø-hopperen Johann André Forfang fikk tirsdag bekreftelsen han hadde ventet på:

19-åringen fra Slettaelva er med i den norske hopptroppen til ski-VM i Falun, der det er renn i normalbakken 21. februar, storbakken 26. februar og lagkonkurranse (stor bakke) 28. februar.

Den norske troppen består av Anders Jacobsen, Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta, Johann André Forfang og Phillip Sjøen.

Etter at Tom Hilde hadde begynt å melde seg på i VM-kampen ble det litt usikkerhet rundt uttaket, der landslagstrener Alexander Stöckl medga at han hadde et luksusproblem.

Det ble likevel umulig å overse Forfang, som nylig reiste hjem fra Kasakhstan som juniorverdensmester både i den individuelle konkurransen i normalbakken og i lagkonkurransen.

Kan bli VM-turist

Selv om unggutten fra Tromsø har fått en plass i troppen, betyr ikke det nødvendigvis at han kommer til å hoppe i Falun.

Norge kan delta med fem hoppere i normalbakken, der Anders Bardal har en friplass, og planen er deretter å sende hjem én hopper før storbakkerennet og lagkonkurransen. Av de fem resterende hopperne er det fire som deltar i de to konkurransene.

Dermed er det en fare for å kunne bli VM-turist i debuten, men det kan nok tromsøgutten selv forhindre ved å vise fortsatt god form når troppen er på plass i Falun. Behersker han bakkene der, blir han vanskelig å overse.

Det er nok uansett ikke det som er det viktigste for 19-åringen akkurat nå. For akkurat nå er han VM-hopper.

Johann André Forfang har aller først et annet mål for øyet – å sveve langt i skiflyvingsbakken i Vikersund, der det er renn i slutten av denne uka.

Saken oppdateres.