I den første runden fikk sør-koreanerne flest stemmer med 37, mens Sochi fikk 34 og Salzburg 25. Da østerrikerne røk ut, plukket imidlertid russerne opp flest stemmer og endte på 51 – fire mer enn PyeongChang.

Russerne kom til Guatemala i rollen som utfordrer, men har brukt dagene godt. Ikke minst har president Vladimir Putins vært høyst delaktig som kaptein på laget. Mange IOC-medlemmer ble opplagt påvirket av han.

En av de som pekte på dette momentet etterpå, var Arne Myhrvold.

- Når verdens nest mektigste mann snakker, lytter IOC-medlemmene. Putin har gjort en god og viktig jobb, sa han. I tillegg til Putin var visestatsministeren og to statsråder på plass. Dette var noe russerne virkelig satset på.

Tromsø-delegasjonen var fornøyd med utfallet. De mener dette vil gjøre det lettere å vinne frem med en søknad for lekene i 2018. Den skal det stemmes over i 2011.

- Dette passet bra for oss. Nå slipper vi en tøff konkurrent om fire år, sa Arne Myhrvold. Han fastslo at det ikke er noe som tyder på at Tromsø ikke kan vinne. Dagene i Guatemala har ikke skremt ham.

Samme oppfatning har Petter Jansen, selv om uken i Guatemala har vist at russere og sør-koreanere har brukt fryktelig mye penger. Slik kan neppe Norge operere om fire år. Det er derimot en del andre likhetspunkter han merket seg.

- Sochi vant på et konsept som ikke er så ulikt vårt - i den forstand at de ikke har bygget noen anlegg ennå. Det argumentet er det med andre ord mulig å håndtere også for oss, sa Jansen, som i natt hadde snakket med delegasjonen fra Salzburg som gjorde det klart at de ikke stiller igjen etter to nederlag. I stedet vil tyskerne komme på banen med München som hovedby.

Jansen pekte på tre forhold som har stått sentralt i konseptene for søkerbyene til lekene i 2014:

" Det kompakte

" Deltagervennlighet

" Miljøhensyn

- Dette passer også bra med vår profil. Og ingen kan måle seg med oss når det gjelder det kompakte. At vi presenterer én deltagerlandsby, vil bety mye for oss. Det innebærer et voldsom pluss for deltagerne.

Sochi er en europeisk by, selv om den ligger øst og sør der Europa møter Asia. Spørsmålet er om dette vil ødelegge for Tromsø.

- Kontinentet spiller ingen rolle når det gjelder vinterlekene. Det er temmelig sikkert den beste kandidaten som når frem, sa Myhrvold, som slo fast at det nå bare var å brette om ermene og sette i gang med en spennende fase.