Slusene er de du går gjennom rett før du kommer inn i ankomsthallen.

- Det som har skjedd er at en person har kommet seg inn de doble enveis-slusene ved bagasjebåndet. Da går det noen alarmer og vi måtte tømme lufthavnen og sende folk gjennom sikkerhetskontrollen på ny, forklarte driftssjef Svein-Idar Henriksen til Nordlys søndag kveld.

Måtte tømme flyplassen

Begge gangene måtte flyplassen tømmes for folk og ved det siste tilfellet søndag kveld måtte et Norwegian-fly på rullebanen tilbakekalles og tømmes for folk, før alle passasjerene måtte gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

Nå har flyplassen besluttet å stenge den en av de to slusene, skriver itromso.no.

Hva som faktisk er årsaken til bruddene kan ikke sikkerhetssjef Bjørn Harald Øvervold ved Tromsø lufthavn si noe sikkert om ennå. Om noen har sett sitt snitt til å snike seg inn når slusene åpnes av passasjerer eller har brukt makt mot dørene, vites ikke.

Vil analysere videobilder

- Nei, jeg vil ikke begi meg ut på spekulasjoner. Vi har sagt ifra til leverandøren, slik at teknikerne får sett på dørene for eventuelle tekniske feil og vi vil analysere videoovervåkingen, og inn til vi vet mer, stenger vi den ene av de to slusene.

- Er det den slusen som er brukt ved begge tilfellene?

- Vi er litt usikre på det, men mener det, ja. Vi stenger uansett den ene for å minimere sjansen for at dette skjer igjen.

Han understreker at alle prosedyrer ble fulgt etter sikkerhetsbruddene.