Sikkerhetsbrudd på Tromsø lufthavn

LANGE KØER: Det oppsto lange køer foran sikkerhetskontrollen etter at avgangshallen på Tromsø lufthavn ble tømt for reisende fredag kveld.

LANGE KØER: Det oppsto lange køer foran sikkerhetskontrollen etter at avgangshallen på Tromsø lufthavn ble tømt for reisende fredag kveld. Foto:

De reisende måtte forlate avgangshallen - lange køer foran sikkerhetskontrollen og flere forsinkelser.

DEL

Det oppsto fredag kveld et sikkerhetsbrudd på Tromsø lufthavn. Det medførte at alle passasjerene i avgangshallen måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

Årsaken var at en person hadde gått feil vei gjennom en enveissluse.

Trengt seg gjennom

- Det var en som hadde trengt seg inn mellom folkene som kom ut, sier lufthavnsjef Ivar H. Schrøen til Nordlys.

Ved 19.45-tiden var flere avganger noe forsinket. Sikkerhetsbruddet vil trolig ikke føre til større problemer for flytrafikken, opplyser Schrøen.

- Vi har prosedyrer vi iverksetter med en gang, det innebærer å tømme terminalen og sikkerhetskontrollere alle på nytt - i og med at vi ikke fikk kontroll på vedkommende, sier Schrøen.

Mye folk

Tilsvarende sikkerhetsbrudd har skjedd en rekke ganger tidligere, blant annet i mars, juni og november i fjor.

Nordlys reporter på stedet, David Nyvoll, forteller ved 20-tiden at det fremdeles er lange køer på stedet.

- Det er kø begge veier ned fra sikkerhetskontrollen i andre etasje. Det er mye folk her. Alle som var i avgangshallen ble evakuert, og det er mange som venter på videre beskjed nå, sier Nyvoll.

Tre Oslo-fly, et London-fly, kveldsflyet til Sørkjosen, et fly til Kirkenes og et til Bodø-Trondheim ble forsinket fra lufthavnen ved 20.45-tiden. Det er uklart om sikkerhetsbruddet er årsaken til alle forsinkelsene.

Ved 21.30-tiden hadde de fleste berørte flyene tatt av, men det var fremdeles noen forsinkelser.

Nordlys oppdaterer saken.

Artikkeltags