Tromsø kommune: Røymos venner gjør henne inhabil

INHABIL: Ordfører Kristin Røymo (midten) er inhabil i saker der Anne Marit Bjørnflatens arbeidsgiver Hurtigruten og Gunnar Wilhelmsens Olavsvern group er involvert, mener Tromsø kommune.

INHABIL: Ordfører Kristin Røymo (midten) er inhabil i saker der Anne Marit Bjørnflatens arbeidsgiver Hurtigruten og Gunnar Wilhelmsens Olavsvern group er involvert, mener Tromsø kommune. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Kristin Røymo rådes til å erklære seg inhabil i saker som omhandler både Hurtigruten og Olavsvern group. Det mener juridisk avdeling i Tromsø kommune, som har vurdert Tromsø-ordførerens habilitet, melder NRK Troms.

Bakgrunnen er at Røymo er venn av ekteparet Anne Marit Bjørnflaten og Gunnar Wilhelmsen. Ordføreren ba selv om at kommunen gjorde en juridisk vurdering av om hun var inhabil.

– Det er veldig ryddig, og ikke overraskende at den vurderingen er kommet. Og det betyr at alle skal vite at når det kommer saker til behandling der Gunnar Wilhelmsen eller Anne-Marit Bjørnflaten er involvert, vil ordføreren være inhabil, sier Kristin Røymo til NRK Troms.

Anne Marit Bjørnflaten er i dag kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten. Hennes ektemann, Gunnar Wilhelmsen, er styreleder i Olavsvern group.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken