Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er redde for at bygging av Folkebadet vil gå ut over aktiviteten vår

Artikkelen er over 6 år gammel

Det bevilges en halv million kroner for å få fart på ny arena i Grønnåsen, men vinteridrettene i Tromsø er redd for å bli stående «mellombar».

– Det er hevet over en hver tvil at utbyggingen av Folkebadet vil påvirke den nåværende stadion for ski og skiskyting, sier Rune Kufaas, som er prosjektleder for både Idrettsbyen Tromsø og planlagte Barents Stadion i Grønnåsen.

Allerede fra 2016 kan inngrep rundt det planlagte Folkebadet gjøre det vanskelig å avvikle langrenn og skiskyting for Tromsø Skiklubb, Tromsø Skiskytterlag og andre.

– Det vil gå ut over der lysløypa ligger i dag, stikke helt inn mot standplass – og skihuset må flyttes. Det vil ligge midt i 50-metersbassenget, sier Kufaas.

Derfor ønsker man så fort som mulig å kunne realisere planene om Barents Stadion i Grønnåsen.

– Vi kan ikke la de idrettene stå uten et anlegg i byggeperioden. Da er det to muligheter; å lage noe midlertidig på Templarheimen, eller gå inn med fullt trøkk og investere i Grønnåsen med en gang, sier Kufaas, som åpenbart helst ønsker det siste.

Frykter aktivitetssvikt

En midlertidig løsning er heller ikke noe leder Steinar Vaadal i Tromsø Skiskytterlag vil ha.

– Midlertidige løsninger vil bli dyre, og kanskje er det også dårligere løsninger. Vi har en formidabel rekruttering i både ski og skiskyting for tida. I verste fall kan dette få konsekvenser for aktivitetene våre, sier Vaadal.

– Vi er helt avhengige av å ha et løypenett til trening og en stadionløsning så vi kan arrangere konkurranser. Det gjelder både bredde og topp, alt fra onsdagsrenn til ambisjoner om større mesterskap, fortsetter han.

Også hans primære ønske er å få satt spaden i jorda i Grønnåsen så fort som mulig, selv om han ser at en arena der neppe er klar før Folkebadet preger Templarheimen.

– Det kan bli et skjæringspunkt der som blir utfordrende, sier Vaadal.

Bevilger en halv mill.

Trøsten er at Tromsø kommune ser utfordringene.

Byråd for næring, kultur og idrett, Jonas Stein, kan ikke utelukke behovet for en midlertidig arena, men de legger nå penger i å få fart på utredning og regulering i Grønnåsen.

– Vi har bevilget en halv million kroner til det, for å få satt litt fart. Vi ønsker fortgang i dette, sier Stein.

– Er det noen realisme i at Grønnåsen er klar når Templarheimen påvirkes av Folkebadet?

– Alle vet at når man planlegger noe nytt, kan det bli noe midlertidig. Vi må bare prøve å få til begge deler så raskt som mulig.

Kommentarer til denne saken