Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha flest mulig med på den store ryddedugnaden

Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag starter den store ryddedugnaden i Tromsø. Ordfører Kristin Røymo roser de som stiller opp allerede før de har startet årets reneste eventyr.

– Vi serverer også pølse og kaffe slik at folk skal slippe å stresse hjem før de kommer tilbake til byen, sier Røymo

Med på laget har hun blant annet  Tromsø Næringsforening, Tromsø IL, Bydrift, Tromsø brann og redning, Asvo, Remiks, aksjonen #drittfritt, Stakkevollan IF som deltar i den store roderyddingen, ryddeaksjonen «Ren Kyst».

– Vi skal gjøre en kraftig jobb for å rydde Tromsø sentrum og derfor oppfordrer vi folk til å rydde hjemme, i gatene, bydelene og rundt eiendommene. Vi har det finere når det er ryddig, fortsetter Røymo.

Kan brukes på nytt

Gjennom aksjonen #drittfritt oppfordrer man også hundeiere til å plukke opp bæsjen etter hundene. Belønningen kan bli et flaxlodd fra prosjektleder Henrik Romsaas.

De nærmeste dagene har man også strandrydding gjennom «Ren kyst».

– Der ryddes det hele tiden gjennom forskjellige organisasjoner, sier Romsaas.

Bydrift oppfordrer fork til å ta vare på strøsanden og bruke den i blomsterbed eller andre plasser fordi de ikke kan bruke det på nytt.

100 lag vil plukke søppel

Tidligere i vår oppfordret kommunen skoleklasser, idrettslag, foreninger og korps inviteres til å bli med på den store vårryddeaksjonen for å gjøre byen ren og pen.

Hvert ryddeoppdrag honoreres med 5000 kroner.

– Responsen er helt utrolig. Vi har fått 100 søknader på  en uke og vi har 19 roder. Hvem som får oppdragene blir avgjort i morgen, sier Romsaas.

– Det viser at det er et enormt engasjement for å få barn og foreldre til å gjøre noe sammen for å skaffe inntekter til lagkassene. Remiks stiller opp med hansker og søppelsekker. Vi med litt penger. Det vi vet er at unger som er med å plukker søppel vet at det ikke er greit å kaste det på gata, fortsetter Romsaas.

Kommentarer til denne saken