SISTE: Stor økning av eiendomsskatten i Tromsø

NEI: Det nye byrådet ved leder Kristin Røymo (Ap), finansbyråd Jens Ingvald Olsen (rødt), Helse- og sosialbyråd Gunhild Johansen, Butdanningsbyråd Brage Sollund og byutviklingbyråd Ragni Løkholm Ramberg.

NEI: Det nye byrådet ved leder Kristin Røymo (Ap), finansbyråd Jens Ingvald Olsen (rødt), Helse- og sosialbyråd Gunhild Johansen, Butdanningsbyråd Brage Sollund og byutviklingbyråd Ragni Løkholm Ramberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Øker i snitt med 3.007 kroner årlig per innbygger.

DEL

Få med deg alt! Kjøp tilgang til Nordlys+ nå

Byrådet foreslår i sitt budsjett for 2016 at eiendomsskatten fra årsskiftet for boligeiendommer settes opp fra 3,0 til 5,5 promille.

Det opplyser byrådet i en pressemelding.

– Kommunens svært krevende økonomiske situasjon innebærer at vi må ta store og nødvendige grep nå. Uten dette vil kommunen gå med over 100 millioner kroner i underskudd i 2016. Vi risikerer å havne på Robek-listen, sier byrådsleder Kristin Røymo (Ap) i pressemeldingen.

Økning på 3.007 kroner

I pressemeldingen skriver byrådet, som består av Rødt, SV og Arbeiderpartiet, at den ferske økonomirapport 2 viser rundt 100 millioner kroner i merutgifter i år.

- Justert for blant annet økt skatteinngang, innsparingstiltak, lavere finanskostnader og bruk av fond har kommunen et udekket merforbruk på 43 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.

– Det er stadig større bruk for våre tjenester. Utgiftene står ikke i stil med inntektene. Derfor er det helt nødvendig å øke eiendomsskatten.  For en gjennomsnittlig enebolig (KOSTRA) betyr dette en årlig økning av eiendomsskatten på 3.007 kroner, sier byråd for finans, Jens Ingvald Olsen (Rødt).

Behandles i desember

Saken ble behandlet i forberedende byråd 16. november, og skal vedtas i byrådet senere i november. Den behandles i kommunestyret i desember.

Før valget gikk byrådslederkandidat Kristin Røymo langt i å love at eiendomsskatten ikke skulle oppjusteres til mer enn 3,4 promille. I stedet øker den altså langt mer, fra 3,0 til 5,5 promille.

- Vi planlegger en økning tilbake til 2011-nivå. Det vil si opp 0,4 promille, i sum utgjør det mellom 15 og 40 kroner måneden for hver enkelt huseier, sa hun til Nordlys 2. august (pluss-sak).

Vi oppdaterer saken.

Artikkeltags