De var redde for fremtiden – torsdag kom vedtaket de kunne juble for

Tromsø Kommune har i sitt budsjett sikret videre drift av kunstisbanen i Tromsdalen, gjennom årlige tilskudd på 1,7 millioner kroner frem til og med 2020.

Tromsø Kommune har i sitt budsjett sikret videre drift av kunstisbanen i Tromsdalen, gjennom årlige tilskudd på 1,7 millioner kroner frem til og med 2020. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tromsø kommune sikrer videre drift.

DEL
 

Innstillingen fra administrasjonen til Tromsø kommune tilsa at man skulle legge ned driften av kunstisbanen i Tromsdalen, som en del av en planlagt innsparing.

Torsdag, da Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet la frem sitt nye kommunebudsjett, ble det klart at de ikke følger innstillingen – og sikrer videre drift av kunstisbanen. Dette meldte iTromsø om først.

Dette gjør Tromsø kommune gjennom de fire neste årene, til og med 2020, å legge inn en økning til drift av banen på totalt 1,7 millioner kroner årlig i forhold til administrasjonssjefens budsjettforslag.

Av det årlige beløpet skal 1,2 millioner komme fra finans og 500.000 fra idrett.

– Kanonglade

Dette skaper naturlig nok glede i Tromsø Skøyteklubb, som i lys av innstillingen var redd for skøytesportens fremtid i Tromsø.

– Vi er kanonglade. Dette sikrer oss noe mer enn bare en kortsiktig tankegang. Nå kan vi kanskje for en gangs skyld tenke litt lenger enn tre-fire måneder av gangen, sier leder i skøyteklubben, Geir Arne Førde.

– Nå kan vi jobbe litt mer sånn som andre idrettsklubber jobber, legger han til.

Førde mener støtten betyr mye både for de aktive i klubben og folk i Tromsø som benytter seg av kunstisbanen.

Han tror ikke en kommunal nedleggelse av driften ville betydd kroken på døra for skøytesporten i byen, men skapt noen store utfordringer.

– Vi måtte ha omstilt oss til en helt annen aktivitet, og søkt oss inn i en ishall som allerede har sprengt kapasitet. Dette er en stor lettelse, sier Geir Arne Førde til Nordlys.

– Viktig for Tromsø

– Tromsø er en vinterby og trenger et variert tilbud av vinteraktiviteter. Kunstisen er et viktig tiltak for en tradisjonsrik idrett som skøyter, og vi er imponert over aktiviteten som foregår på isen. Dette er viktig for Tromsø, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet, Brage Larsen Sollund.

– Vi ønsker at kommunen skal gå i dialog med skøyteklubben for å sikre driften av dette anlegget. Vi har hatt stor suksess med kunstgressbanen i Ramfjord og alpinanlegget i Kroken. Der har idretten tatt større ansvar og anleggene blitt bedre for alle, sier han videre.

 

Artikkeltags