Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø kommune stenger bru med umiddelbar virkning

Artikkelen er over 1 år gammel

Tromsø kommune stenger med umiddelbar virkning brua ved Nyskogveien på Breivikeidet for alle kjøretøy. Årsaken er store bevegelser i løsmasser over tid, og særlig etter den siste tids store nedbørsmengder. Tre husstander berøres.

En befaring på brua, samt veien til og fra, bekrefter store endringer både i grunnen og på brua, og stor risiko for at nye endringer kan oppstå raskt og plutselig.

I sum gir dette en bæreevne som er så svekket at det innebærer umiddelbar fare for liv og helse dersom den trafikkeres med den belastningen et kjøretøy gir.

– Dette er naturligvis svært beklagelig for dem som bor i området, som er avhengig av brua for å komme seg til og fra hovedveien. Dessverre finnes ikke noe annet alternativ nå. Vi er allerede i dialog med beboerne for å løse praktiske utfordringer som disse får ved at brua ikke lenger kan trafikkeres av kjøretøy. Brua vil være åpen for gående og syklende, sier enhetsleder Jørn-Eirik Schjetne hos Byutvikling i Tromsø kommune.

Tromsø kommune er i gang med å finne varige løsninger som gjør at brua kan trafikkeres også av kjøretøy. Om dette innebærer renovering av eksisterende bru eller en midlertidig bru, er for tidlig å konkludere.

– Dette er et svært krevende område, med blant annet mye kvikkleire. Vi vet at det for de som bor i området haster med å finne en løsning, og jobber derfor ut fra korte tidsfrister, sier Jørn-Eirik Schjetne.

Kommentarer til denne saken