Gå til sidens hovedinnhold

To utøvere høyaktuell for VM etter sterke internasjonale resultater: – De gir seg aldri

Artikkelen er over 2 år gammel

To sølv- og seks bronsemedaljer ble fasit for kickboxing-laget til Tromsø kampsport under helgens stevne i Italia.

For abonnenter

Kickboxing-laget til Tromsø kampsport avsluttet forrige helg sin sesong, med verdenscup-stevne i Rimini i Italia.
Totalt syv utøvere fra alderen 13 til 35 år reiste ned til den italienske provinsen. Aldri før har klubben stilt med så mange utøvere på et internasjonalt stevne.

To sølv og seks bronse

Og det gikk meget bra for klubben, som stakk av med to sølv-, og seks bronsemedaljer under stevne, som totalt hadde 2400 deltakere.

– Det ble en veldig fin avslutning på sesongen. Vi fikk med oss mange utøvere, som fikk utrolig viktig erfaring. Nivået i utlandet er generelt høyt, også i de lavere klassene. I Norge har vi gjerne vår egen stil når det kommer til kickboxing, og internasjoanlt er stilen noe annerledes. Det er noe vi må lære av, og ta med oss videre, sier hovedtrener i Tromsø kampsportklubb Eirik Mortensen.

Det var de to yngste utøverne, Julian Sjåvik (13) og Lisa Danielsen (13), som tok sølv.

– De gjode en bra figur. Til å være så ung er de utrolige tøff, begge to. De møtte sterk motstand, og det står respekt av den prestasjonen som de leverte. Det er utrolig gøy å se at arbeidet bærer frukter.

For 13 år gamle Danielsen var dette hennes tredje internasjonale stevne denne sesongen.

– Hun deltok for første gang internasjonalt i Østerrike i mars. Da fikk vi litt bakoversveis over nivået. Så er det veldig artig at hun har klart å løfte seg til de neste stevnene. I april var hun i Ungarn, og leverte på et høyt nivå. Der kom hun seg videre til finalene, men ble i våre øyne bortdømt. Hun mistet to poeng noen sekunder før slutt, uten at vi egentlig fikk avklart på hva hun gjorde galt, forteller Mortensen.

Aktuell for VM

Danielsen er nå høyaktuell for VM i Italia i september, sammen med lagvenninen Alexandra Divina (18).

– Landslagsledelsen er til stedet på alle cupene, og føler nøye med på utøverne. De har vel allerede signalisert at Alexandra blir tatt ut til VM, selv om uttaket ikke er offentliggjort enda, sier Mortensen.

Uttaket skjer vil forekomme i juni. Divina gikk opp fra junior til seniorklassen under stevne i Italia, ettersom hun ikke fikk nok motstand i juniorklassen.

– Jeg gikk i en ny klasse, fullkontakt -48 kg. Det har jeg aldri gjort før, og det ble tøft. Det ble tap i den innledende runden. Selv om jeg tok henne mye på det tekniske, så hadde jeg ikke nok styrke til å matche henne. Slagene var hardere enn jeg er vant med, sier Divina.

I fjor deltok hun i EM, og hun har fått positive signaler fra landslagsledelsen om at hun også vil være å se i Italia i september når VM settes i gang.

– Det virker som om muligheten for VM-deltakelse er god. Jeg har snakket med landslagsledelsen, men ingenting er offentliggjort enda. Jeg har i hvert fall levert gode prestasjoner i verdenscupen både i Budapest og Østerrike, hvor jeg tok to gull.

– EM i fjor var ekstremt spennende. Det er noe annet enn NM og World Cup. Den gangen var jeg litt uheldig med oppsettet, ettersom jeg møtte sølvvinneren i de innledende rundene. Da hadde jeg heller ikke så mye internasjonal erfaring, med kun ett internasjonalt stevne. Nå har jeg enda mer mesterskapserfaring, med fire verdenscupstevner, EM og mange nasjonale stevner, sier Divina.

Sterke mentalt

18-åringen er fornøyd med hvordan sesongen har gått.

– Det har vel egentlig vært en god sesong. Jeg føler at jeg har utviklet meg på det meste. Det tekniske sitter bedre, og det taktiske blir bedre jo mer erfaring jeg får. Jeg har jobbet mye med fotarbeidet, som satt bra før, men som nå sitter enda bedre.

På det meste trener hun 12-14 timer i uken. Trener Mortensen skryter av mentaliteten som både hun, og fem år yngre Danielsen viser.

– De er veldig forskjellige utøvere i stilen, og måten de jobber på. Det som er felles for dem begge er at de er tøffe mentalt. De har en «stayerevne», og gir seg aldri. Det er det som er viktig. Så møter de opp på hver enste trening, og er flinke til å lytte til de rådene som gis, avslutter Mortensen.

 

Kommentarer til denne saken