Dette laget ligger an til å kunne skape klubbhistorie: – De har jobbet hardt for dette

– BLITT EN SAMLET GJENG: Både trenerne og spillerne er enige i at laget har blitt en godt samlet gjeng det siste året.

– BLITT EN SAMLET GJENG: Både trenerne og spillerne er enige i at laget har blitt en godt samlet gjeng det siste året.

Artikkelen er over 2 år gammel

Med overraskende gode prestasjoner det siste året kan det unge laget bidra til å sette Tromsø på kartet innenfor sporten.

DEL
 

– Det er helt ekstremt. Når du er åtte eller ni år gammel er det vanlig at resultatene ser slik ut, men ikke når du nærmer deg 16-årsalderen, sier Emil Hjertberg som forteller at resultatet er ny rekord for laget.

Tromsø Ishockeyklubbs U16-lag har nettopp slått tabelljumbo Gjøvik hele 22-0, og vartet til tider opp med hockeykunst som kunne imponert selv landets beste spillere. Dermed holder laget på førsteplassen i seriespillet like foran Jutul – begge med 17 poeng på elleve kamper. Trenerteamet består av svenske Emil Hjertberg og canadiske Nathan Morry som begge spiller for A-laget til klubben. Hjertberg kommer opprinnelig fra Vaxjö i Sverige, og bestemte seg for å flytte til Tromsø da kompisene tok turen nordover. For Morrys del var det kjærligheten som gjorde Tromsø aktuell. Trenerne kan fortelle at hardt arbeid ligger bak årets imponerende prestasjon blant.

– Guttene har jobbet hardt for dette. Selv i kamper hvor laget leder med store siffer så klarer de å holde konsentrasjonen på plass samt å spille ordentlig hockey. Flere av spillerne har tatt store steg som en gruppe men også individuelt, noe jeg tror er mye av grunnen bak årets suksess, mener Hjertberg.

KONSENTRERTE: Emil Hjertberg (til høyre) og Nathan Morry fulgte tett med fra trenerboksen og ga stadig vekk beskjeder til tross for at laget ledet med god margin.

KONSENTRERTE: Emil Hjertberg (til høyre) og Nathan Morry fulgte tett med fra trenerboksen og ga stadig vekk beskjeder til tross for at laget ledet med god margin. Foto:

Kan vinne seriemesterskapet

Tromsø Ishockeyklubb har helt siden åpningen av ishallen i 2010 hatt til gode å vinne et seriemesterskap. Slik ting ser ut nå kan klubbens U16-lag bli de første til å endre på dette.

– Det er ganske spesielt å være en del av dette. Vi er en ung klubb med unge spillere på laget, og å få være med på å få til noe med denne gjengen er spesielt, forteller canadiske Morry og legger til:

– Jeg tror ikke folket i Tromsø skjønner hvor gode disse spillerne er. Når spillerne er gamle nok til å spille for A-laget tror jeg nivået på hele klubben vil løftes, og forhåpentligvis får flere mennesker øynene opp for klubben snart, mener han.

Hjertberg legger ikke skjul på at det er viktig å beholde lokale spillere fremover.

– I fjor mistet vi fire spillere, to til Sverige og to til NTG Lillehammer og NTG Bærum. Det er slik livet er, og vi kan ikke stoppe spillere som ønsker å utvikle seg andre steder. Til neste år skal vi ha et U18-lag i byen, og planen er å få beholdt dagens spillere her. I fremtiden er det viktig å ha lokale spillere på A-laget for å vise at det er mulig å utvikle seg som spiller også i Tromsø, sier den svenske delen av trenerduoen.

– Trenerne betyr mye

Ikke bare trenerne har lagt merke til at nivået i laget har økt. Blant spillerne er det to ting som pekes ut på hvorfor prestasjonene har vært såpass gode denne sesongen.

– Vi har begynt å trene mer fysisk, noe vi har tatt med inn i kampene samtidig som vi har utviklet lagspillet vårt enormt, forteller spillerne Sigurd Kastnes og Martti Härmä.

EN AV MANGE: Martti Härma (til venstre) og Sigurd Kastnes (helt til høyre) i feiring etter det første av 22 mål i dagens kamp mot Gjøvik.

EN AV MANGE: Martti Härma (til venstre) og Sigurd Kastnes (helt til høyre) i feiring etter det første av 22 mål i dagens kamp mot Gjøvik. Foto:

– Hvilken betydning har trenerne hatt for suksessen i år?

– De er begge to utrolig flinke trenere som har hjulpet laget veldig med å bli bedre som en samlet gjeng, sier Härmä, mens Kastnes nikker bekreftende.

Til tross for at noen spillere flytter sørover har begge guttene bestemt seg for å bli i Tromsø for å bidra til å utvikle miljøet innenfor hockey.

– Planen er å bli i byen å bidra til å utvikle hockeymiljøet i Tromsø. Det var derfor man søkte på skole her i byen, forteller begge spillerne.

Med gode prestasjoner blant de yngre spillerne håper de nå at flere legger merke til byens hockeymiljø i tiden fremover.

– Folk skal ha det til at hockey er så mye mer fysisk enn det sporten egentlig er, og sannheten er at det er sjeldent at man går av med skader. Hockeymiljøet i Tromsø er veldig ungt enda, men forhåpentligvis legger flere merke til sporten fremover da det er en utrolig spennende idrett med et enormt tempo, sier de unge talentene.

Artikkeltags