Gå til sidens hovedinnhold

TIL vant for første gang på tre måneder - sendte Brann hjem som slakt

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre hele måneder og fire kamper tok det. Så kunne Gutan juble for tre poeng på Alfheim igjen.

TIL-Brann 2-1

Ikke siden Odd ble sendt sørover med null poeng i bagasjen 1. juli, har et lag reist fra Alfheim uten poeng. Både Haugesund, Bodø/Glimt og Stabæk har vært i Tromsø og tatt poeng. Mandag kveld kom et gulljagende Brann på besøk, et Brann-lag som så muligheten til å knappe inn avstanden opp til Rosenborg på førsteplass på tabellen. Alt annet enn et enkelt lag å få på besøk.

Simo Valakari og Gutan har vært tydelige på at prestasjonene i sommer i høst, som har gitt stusselige fire poeng på åtte kamper, ikke har vært gode nok.

Pangstart - i begge ender

Det var tydelig mot Brann, for TIL gikk rett i strupen på bortelaget, kledd i svart for anledningen. Etter bare litt over et minutt utnyttet Gjermund Åsen et passivt Brann-forsvar, og serverte Kent-Are Antonsen fint foran mål. Den tidligere venstrebacken, som for alvor har vist at han er best sentralt i banen, løp flott inn bak Brann-forsvaret, og pirket inn 1-0 - og scoret sitt femte mål for sesongen.

Men Brann er et topplag for en grunn, og bare sekunder senere var det Fredrik Haugen og bortelaget som kunne slippe jubelen løs. Gilbert Komsoon, som var grisegod i Bergen da Brann slo TIL tidligere i sesongen, hadde et vakkert dribleraid på Branns venstreside, før han fant Fredrik Haugen, som skapte balanse i regnskapet, etter to minutter!

Norø Ingebrigtsen-magi

De neste 70 minuttene av kampen hadde TIL god kontroll, og skapte flere halvmulighete. Lasse Nilsen var frisk på venstresiden med Gjermund Åsen, og både han og Robert Taylor på motsatt vingback testet unggutten Markus Pettersen i Brann-målet flere ganger, men uten scoring.

Også Morten Gamst Pedersen forsøkte seg med en «banan-avslutning», men også det skuddet var Pettersen med på. Men så ble Mikael Norø Ingebrigtsen spilt fri av Gjermund Åsen, og med et par vakre touch dro unggutten seg gjennom Brann-forsvaret og tuppet inn 2-1 til Gutan.

Like etterpå var Brann nære en ny utligning, men Jostein Gundersen ofret seg med heroisk forsvarsspill, og hindret en ny sjokk-utligning.

Begge lag hadde nesten-muligheter og skapte farlige situasjoner de siste minuttene, men flere scoringer ble det ikke. Dermed har TIL en luke på ti poeng ned til Stabæk på kvalikk-plass - og kan se oppover på tabellen i høst.

Kampfakta:

Tromsø IL-Brann 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Kent-Are Antonsen (2), 1-1 Fredrik Haugen (3), 2-1 Mikael Norø Ingebrigtsen (73).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF.

Gule kort: Onni Valakari, Lasse Nilsen, TIL. Bismar Acosta, Brann.

Tilskuere: 3538.

 

Kommentarer til denne saken