Gå til sidens hovedinnhold

Finsk magi sørget for tre TIL-poeng

Artikkelen er over 3 år gammel

De første 70 minuttene så ut til å være en hvilken som helst bortekamp for Gutan.

Sarpsborg-TIL 2-3

For det begynte på verst mulig vis for Gutan, som kom tidlig under mot Sarpsborg i søndagens kamp. Hjemmelagets Daniel Agger scoret kampens første mål, og det hele var velkjent for et TIL-lag som er betydelig sterkere på hjemmebane enn bortebane.

Og sjokkåpningen så ikke ut til å skjerpe Gutan, for Sarpsborg presset på etter scoringen – og var nære på å doble ledelsen flere ganger i førsteomgang.

Valakari tok grep

Men TIL-trener Simo Valakari tok grep i pausen, og byttet plass på Tom Høgli og Kent-Are Antonsen – og fikk dermed Antonsen opp i indreløperrollen han har blomstret i denne sesongen. Og TIL og Valakari fikk umiddelbart betalt for det, da Lasse Nilsen scoret kun et par minutter ut i andreomgang. Det var venstrekantens tredje seriescoring for sesongen, og i hans andre kamp på rad.

Men som så mange ganger før på bortebane, var det ikke TIL som tok neste stikk – det gjorde nemlig Sarpsborg og kaptein Joachim Thomassen. Venstrebacken fosset fremover i banen, og banket inn 2–1 til hjemmelaget. Der og da virket det å være en lang, lang vei for at TIL skulle ta tre poeng.

Men kampen var på ingen måte over for Gutans del. Jostein Gundersen, som har vært i hardt vær etter straffebommen mot Vålerenga i cupen, fikk en aldri så liten revansje etter 83 minutter.  Midtstopperen klarte, på avansert vis, å få høyrefoten på et hjørnespark, og utlignet til 2–2. Eurosport-ekspert Christian Gauseth var imponert over avslutningen til den målfarlige midtstopperen, og det er lett å si seg enig.

Finsk magi

Etter Gundersens utligning fortsatte TIL å angripe. Gutan bygde opp et godt angrep, hvor de fleste utespillerne var involvert – og fikk hjørnespark. Etter litt om og men, vant Taylor ballen høyt i banen, og vingbacken kronet gigantkampen med å dra av flere Sarpsborg-spillere – og hamret inn 3–2.

Prestasjonen til Taylor var god, og det samme var Gutans i andreomgang. Det var vakkert å se både Mushaga Bakenga og Runar Espejord, som selvfølgelig var på scoringsjakt, bokstavelig talt bruke hodet de siste minuttene, og valgte å ta vare på ballen – i stedet for å fosse rett mot Sarpsborgs mål.

– Vi hadde en tøff pauseprat. Vi snakket om å vise karakter, og å vise hvem vi er, sa en tydelig fornøyd Simo Valakari til Eurosport etter kampen.

Og nå har TIL vist at de er et lag som kan slå motstandere på bortebane også – selv når ting butter mot.

Kampfakta:

Sarpsborg 08-Tromsø IL 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Mikkel Agger (9), 1-1 Lasse Nilsen (47), 2-1 Joachim Thomassen (67), 2-2 Jostein Gundersen (83), 2-3 Robert Taylor (88)

Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK

Gule kort: Jostein Gundersen, Daniel Berntsen, Simen Wagberg, TIL.

Tilskuere: 5240

Kommentarer til denne saken