Gå til sidens hovedinnhold

Nytt TIL-tap på bortebane

Artikkelen er over 3 år gammel

I vår og sommer ble det snakket om en medaljeplass på Alfheim. Men en svak høst har stilnet det snakket.

Odd-TIL 1-0

Mot Odd på Skagerak Arena søndag startet TIL bra. Spesielt med tanke på at TIL har hatt en lei tendens til å slippe inn baklengsmål på bortebane, gjerne tidlig i kampene. Men Gutan var på stasjonen fra start mot Odd, og lå dypt i banen – for å først og fremst hindre baklengsmål.

Den taktikken fungerte, samtidig som TIL var småfarlige fremover i banen. Men scoring ble det ikke, hverken for eller mot, i førsteomgang – og TIL kunne si seg fornøyd med en kampplan som slapp til Odd lite.

Offensiv åpning

TIL åpnet andreomgang offensivt, og produserte flere muligheter. En lur dødballvariant tidlig i andreomgang endte med at Simen Wangberg nesten kom til avslutning i en god posisjon. Deretter var det Morten Gamst Pedersens tur, og veteranen slo et godt innlegg inn i boksen. Mikael Norø Ingebrigtsen brukte et par touch før han klemte til – men ballen snek seg utenfor Odd-keeper Sondre Rossbachs stolpe.

Odd-scoring og skade

Men så snudde det for TIL. Morten Gamst Pedersen var uheldig i en hodeduell med Martin Broberg foran egen boks, og stusset ballen i eget mål – og dermed var Odd i ledelsen på hjemmebane. Og det ble verre for TIL. Etter 58 minutter takket en skadet Daniel Berntsen for seg, og en skadeplaget TIL-stall mistet nok en nøkkelspiller.

Etter 69 minutter dro TIL frem nok et innøvd frisparktrekk, men denne gangen ble de nektet scoring av dommertrioen. Assistentdommeren mente nemlig at Simen Wangberg var offsideplassert i det Taylor slo innlegget, og annullerte målet.

Etter 72 minutter oppsto det en merkelig situasjon i TILs 16-meter, da Morten Gamst Pedersen slo en pasning inn i banen. Simen Wangberg brukte hofta, og skjermet Tobias Lauritsen fra å nå ballen, noe som gjorde at Odd-spilleren ble felt. Dommer Rohit Soggi valgte å ikke blåse, og det var kanskje rett – selv om Wangberg og TIL var heldige.

Store sjanser

I det TIL mobiliserte for en sluttspurt, kom det flere muligheter. Først fikk vi en reprise fra Start-kampen, da Sigurd Grønli slo en strålende pasning til Bakenga, men Rossbach vartet opp med en strålende redning på Bakengas gode avslutning. TIL fikk nok en kjempemulighet etter 88 minutter, da Magnus Andersen banket ballen inn foran mål. Både Simen Wangberg og Bakenga var involvert, men nok en gang fikk Odd ryddet opp foran egen boks.

På overtid fikk TIL flere nestenmuligheter, og Mikael Norø Ingebrigtsen fyrte av mot mål, men avslutningen ble blokkert. Odd hadde også sine muligheter, ved blant annet innbytter Tobias Lauritsen, men Odd klarte heller ikke å score flere mål. Heldigvis for Gutan tapte Lillestrøm, mens Stabæk spilte uavgjort i sine kamper søndag. Med seks poeng ned til kvalikplass med tre kamper igjen, har TIL alt i egne hender for å unngå å havne i nedrykkssumpa – selv etter sitt tiende bortetap denne sesongen.

Odd-TIL 1-0 (0-0)

Eliteserien, 27. runde

Mål: 1-0 Selvmål (56).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gule kort: Vebjørn Hoff, Martin Broberg, Odd. Onni Valakari, TIL.

Tilskuere: 4943

TILs neste: Molde hjemme 4. november

Kommentarer til denne saken