Sjansesløseri da TIL tapte

FORTVILTE: Slik reagerte Simo Valakari etter Haugesunds første mål. Det ble et bra bilde på kampen for TILs del.

FORTVILTE: Slik reagerte Simo Valakari etter Haugesunds første mål. Det ble et bra bilde på kampen for TILs del. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

TIL ønsket å revansjere tapet mot Rosenborg. Men det åpnet på verst mulig vis mot Haugesund.

DEL
TIL-Haugesund 1-2
 
For etter bare fem minutter vant Christian Grindheim en duell mot Simen Wangberg, og ballen landet perfekt foran Ibrahima Kone – som plasserte ballen til side for Gudmund Kongshavn. Marerittåpningen var et faktum, og TIL var rystet. Men Gutan har en voldsom selvtillit på Alfheim, og kjempet seg sakte, men sikkert inn i kampen. Utover i førsteomgang presset TIL tidvis hardt, og hadde en rekke halvmuligheter, men det sto som regel et FKH-bein eller -hode i veien.

Etter 23 minutter slo Gjermund Åsen en genial pasning over Haugesunds midtstoppere, og Runar Espejord kom alene med keeper – men TILs storscorer fikk et litt for langt mottak, og Bråtveit fanget ballen. Gjennom hele førsteomgang ventet Alfheim-publikummet tålmodig på den virkelig store sjansen, men den kom ikke.

Føk ut av startblokkene

I Eurosports pauseintervju var Simo Valakari rolig, og tydelig på at sjansene ville komme for Gutan. Den finske treneren fikk, som vanlig, rett, og Gutan føk ut av startblokkene i andreomgang i et vanvittig tempo.

Simen Wangberg fikk en kjempesjanse etter en corner etter 53 minutter, men avslutningen gikk ut til et nytt hjørnespark. På den påfølgende corneren fikk Åsen en god mulighet, men målet kom ikke – og Haugesund ledet fortsatt 1–0.

«Barcelona-spill» og Andersen-revansje

Selv om TIL ikke hadde scoret, var den første timen god underholdning. Like før timen var spilt, vartet Gutan opp med angrepsspill selv Barcelona og Manchester City ville vært stolt av. Etter en rekke gode kombinasjoner og trekant-spill mellom Kent-Are Antonsen, Daniel Berntsen, Morten Gamst Pedersen og Magnus Andersen kom Gjermund Åsen til en stor mulighet fra kloss hold, men avslutningen gikk på ny utenfor mål.

Bare minutter senere fortsatte Gutan sitt vakre angrepsspill, og Daniel Berntsen vartet opp med en nydelig gjennombruddspasning til Magnus Andersen. Veteranen, som spilte sin første kamp fra start i år, lurte ballen forbi Bråtveit, og utlignet til 1–1. Men kampen var ikke over, og Haugesund kjempet seg inn i kampen igjen. Etter 75 minutter kom kampens øyeblikk, da Alexander Stølås banket et frispark utakbart i mål bak Gudmund Kongshavn – og scoret samtidig et mål som bør være en kandidat til årets mål.

– Vi kjørte over dem

Flere mål ble det ikke, til tross for en enorm Mushaga Bakenga-sjanse på overtid, men Haugesunds keeper reddet mesterlig. Dermed tok FK Haugesund sin første seier over TIL på Alfheim – noensinne.

– Vi kjørte over dem og var det klart beste laget, men vi scoret ikke på sjansene våre. Vi har bare oss selv å takke, sa Daniel Berntsen til Eurosport etter kampen.

TIL-trener Simo Valakari mente Gutan gjorde det de kunne – og rett og slett var uheldige.

– Vi spilte en bra kamp, men av og til er fotball uforutsigbart og urettferdig. Vi er skuffet over resultatet, men skal fortsette å jobbe videre, sa Valakari til Eurosport.

Kampfakta:

Tromsø IL-Haugesund 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Ibrahima Kone (5), 1-1 Magnus Andersen (61), 1-2 Alexander Stølås (75)

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding IL

Gule kort: Simen Wangberg, Morten Gamst Pedersen, TIL. Ibrahima Kone, FK Haugesund.

Tilskuere: 3713

Artikkeltags