Gå til sidens hovedinnhold

Super-Åsen senket gamleklubben

Artikkelen er over 3 år gammel

De første 45 minuttene på Alfheim var ikke mye å juble for, sett med TIL-øyne.

Tromsø IL-Ranheim 4–0

For etter to strake serietap, borte mot Start og Molde, hadde nok Alfheim-publikummet forventet mer av «Gutan». Tar vi også med stortapet mot Bodø/Glimt i generalprøven har det ikke vært moro å være TIL-supporter den siste tiden.

Finsk visdom

– Jeg tror kampen kommer til å åpne seg mer opp i andreomgang, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport i pausen.

Og den finske treneren har vist oss før at det lønner seg å høre på ham. Det begynte med pasningen fra Morten Gamst Pedersen, som endelig la fra seg de skumle balltapene, og i stedet for viste frem venstrefoten sin.

En flott pasning i bakrom fant Kent-Are Antonsen, som på uselvisk vis headet ned til Gjermund Åsen. Den tidligere Ranheim-spilleren, som vurderte en retur til blåtrøyene i vinter, banket nådeløst inn 1-0, kom med en ørliten feiring – før han «beklaget» scoringen overfor Ranheim.

Super-Åsen

Men Åsen var ikke mer lei seg enn at han banket inn 2–0 et kvarter senere – og på mange måter avgjorde kampen, for TIL var mange hakk bedre enn Ranheim i andreomgang.

Det var igjen artig å være på Alfheim, og det var igjen artig å være TIL-spiller. Også for Runar Espejord, som var uhyre nær å score, flere ganger. Men det ble en assist for Espejord, som også leverte en god kamp på topp. Innlegget hans traff Lasse Nilsens venstrefot, og lynvingen kunne juble for sin første TIL-scoring med stil; Nilsen gjorde som Antoine Griezmann – og kjørte en Fortnite-feiring.

Vuk-jubel

Det siste kvarteret handlet det kun om hvor mye TIL skulle vinne med. Gjermund Åsen fortsatte storspillet, og sendte Mushaga Bakenga alene med keeper etter et flott forarbeid. Bakengas avslutning ble reddet, men på returen dukket Slobodan Vuk opp – og spissen, som har slitt gjennom hele sin TIL-karriere, scoret endelig sitt første, offisielle mål for TIL. Det kan ha vært starten på oppturen.

Bakerst sto Gudmund T. Kongshavn en solid kamp i mål, og fortsatte sin fine utvikling med ballen i beina. Samtidig leverte forsvarsrekken en god kamp, både offensivt og defensivt. Midtbanen, med nykommerne Robert Tayler og Daniel Berntsen, styrte kampen, og sørget for at TIL hadde full kontroll på banespillet.

Og dermed tok TIL en fullt fortjent – og etterlengtet storseier på hjemmebane. Mye takket være super-Åsen.

Kampfakta:

TIL-RANHEIM 4-0 (0-0)

Mål: 1-0 Gjermund Åsen (48), 2-0 Åsen (66), 3-0 Lasse Nilsen (74), Slobodan Vuk (82)

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovdig.

Gule kort: Aleksander Foosnæs, Øyvind Storflor, Simen R. Sandmæl, Ranheim.

Tilskuere: 3028

 

Kommentarer til denne saken