TIL har berget plassen i eliteserien!

Høydepunkter du kan se om og om igjen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir eliteseriefotball også i 2016!

DEL

TIL har slått Bodø/Glimt 3-1, og de andre resultatene gikk TILs vei. Dermed er laget sikret eliteseriespill også i 2016!

Slik var kampen, i omvendt kronologisk rekkefølge:

Slutt - 3-1!: Der er det over, og TIL har gjort jobben. Det har også Stabæk og Aalesund. TIL spiller i eliteserien også i 2016!

90. min.+4: Det er slutt på Nadderud! Stabæk har slått Start 3-2! TIL sikrer plassen med mindre Mjøndalen leverer to overtidsmål.

90. min.+2: Kortvarig advarsel fra Buskerud. Aalesund leder nå 2-1. Dette lukter ny eliteseriekontrakt lang vei!

90. min.+1: Mjøndalen har utliknet til 1-1 mot Aalesund. Det betyr fortsatt trygg plass for TIL, men scorer MIF ett til, må feiringen i Tromsø vente.

90. min.: Det legges til minimum fire minutter. Dette skal gå veien for TIL.

89. min.: TIL bytter. Magnar Ødegaard inn for Magnus Andersen. Nå handler det meste om hva som skjer på Nadderud og Nedre Eiker. Det er foreløpig lite, og det liker vi!

88. min.: Gult kort til Glimts Thomas Jacobsen, men hvem bryr seg om det nå?

86. min. - mål, 3-1!: Og der tar det av på Alfheim! Ondrasek vender nydelig og prikker inn sitt andre for kvelden! Hold ut nå, Stabæk og Aalesund!

82. min.: Stabæk leder 3-2 over Start! Holder man ut her, er plassen sikret med resultatene som står nå!

76. min.: Du verden. Glimt får ballen i nettet, men Sané vinkes av for offside. Helt korrekt, i og med at han kommer fra en posisjon utenfor dødlinja.

For et Alfheim-farvel det ble for Benny Lekström! Svensken har kommet tilbake i TIL-målet og vært med på å sikre plassen. Tack, Benny!

For et Alfheim-farvel det ble for Benny Lekström! Svensken har kommet tilbake i TIL-målet og vært med på å sikre plassen. Tack, Benny! Foto:

73. min.: Det er en spent stemning her nå. Fortsatt 2-2 for Start og 0-1 for Mjøndalen, og ting ser veldig hyggelige ut for TIL akkurat nå.

68. min.: Det koker greit her nå. Ondrasek og Sané i knuffing. Begge får gult kort. Ondraseks sjette for året, dermed ingen fare for siste kamp mot Haugesund, med mindre han skulle få rødt i denne kampen...

64. min.: Alexander Sørloth får gult for å felle Norbye.

63. min.: Vi tar med at Marin Orsulic har fått et gult kort, og må stå over siste runde mot Haugesund.

Zdenek Ondrasek scoret to av målene da TIL sikret plassen etter 3-1 over Bodø/Glimt. Så godt føltes det.

Zdenek Ondrasek scoret to av målene da TIL sikret plassen etter 3-1 over Bodø/Glimt. Så godt føltes det. Foto:

58. min.: Millimetere fra 3-1! Runar Espejord drar til med venstrefoten fra spiss vinkel, og ballen treffer innsiden av stanga!

55. min.: Trond Olsen gjør som han gjorde på Aspmyra 16. mai, og går altfor lett i bakken i jakt på straffespark. Pådrar seg TIL-spillernes vrede, fullt fortjent.

53. min.: Og Stabæk har utliknet til 2-2 mot Start! Da har TIL i løpet av noen minutter gått mot å ligge an til kvalifiseringsplass til nå å være bortimot trygg, på grunn av målforskjell. Men lang tid igjen, pust med magen.

51. min. - mål, 2-1!: Jada!!! Glem det vi sa om TIL på kvalifiseringsplass, for nå koker det på Alfheim. Vi sa vi likte byttet i pausen, og det er innbytter Mikael Norø Ingebrigtsen som gjør det! Jonas Johansen står igjen for regien når han spiller fri Ingebrigtsen, som takler ballen i mål i duell med Londak!

Mikael Norø Ingebrigtsen har sendt TIL i ledelsen mot Glimt.

Mikael Norø Ingebrigtsen har sendt TIL i ledelsen mot Glimt. Foto:

49. min.: Auda, der leder Start 2-1 på Nadderud mot Stabæk. Det vil med resultatene som nå står bety at TIL ramler ned på kvalifiseringsplass hvis det ender slik i dag.

46. min.: Vi er i gang igjen. Mikael Norø Ingebrigtsen har kommet inn for Lasse Nilsen.

HOPPENDE GLAD: Zdenek Ondrasek jubler med Bård Flovik og de andre på TIL-benken etter at tsjekkeren har satt inn 1-1 mot Glimt. Dette var hans første mål på 1130 minutter i eliteserien.

HOPPENDE GLAD: Zdenek Ondrasek jubler med Bård Flovik og de andre på TIL-benken etter at tsjekkeren har satt inn 1-1 mot Glimt. Dette var hans første mål på 1130 minutter i eliteserien. Foto:

Pause - 1-1: Dette tar på. Det var veldig fortjent da Zdenek Ondrasek brøt sin langvarige måltørke og ordnet 1-1, og her har TIL alle muligheter til å kunne vinne kampen. Hvis det står seg med 1-1 for Start og 0-1 for Mjøndalen, vil det i praksis si trygg plass sikret, siden TILs målforskjell er langt bedre enn Starts. 45 dramatiske minutter venter.

45. min.: Vi tar med at Start har utliknet borte mot Stabæk. Dette dramaet er langt fra over, hvis det i det hele tatt avgjøres i denne runden.

44. min.: Vi måtte summe oss litt, for dette var faktisk det første målet til Ondrasek på 13 kamper – det har gått 1130 eliteserieminutter uten Ondrasek-scoring, som forrige gang kom hjemme mot Haugesund 28. juni.

40. min. - mål, 1-1!: Derrrr, Kobra!! Londak slår så vidt ut et innlegg fra Jonas Johansen, og ballen faller ned omtrent ved straffemerket. Der kan ikke Zdenek Ondrasek bomme!

Lettelsen er åpenbar for Zdenek Ondrasek (t.h.), som raser av gårde for å feire sitt 1-1-mål, sammen med Magnus Andersen, Lasse Nilsen og Hans Eriksen Norbye.

Lettelsen er åpenbar for Zdenek Ondrasek (t.h.), som raser av gårde for å feire sitt 1-1-mål, sammen med Magnus Andersen, Lasse Nilsen og Hans Eriksen Norbye. Foto:

39. min.: Nå har Glimt kommandoen på Alfheim og kommer til et par hjørnespark, men det skapes lite.

35. min.: Og hjelpen kommer strømmende. Mjøndalen-Aalesund 0-1. Alle de tre som kjemper for eksistensen i eliteserien ligger altså under. I teorien, hvis det står seg som det er nå, kan TIL berge plassen uten flere poeng. Det er likevel ikke noe å gamble på. Resultatene som står nå betyr også at TIL vil sikre plassen hvis de klarer å snu sin egen kamp.

34. min.: Her må TIL takke for all hjelp de får, og nå leder Stabæk 1-0 over Start. Hyggelig.

33. min.: En corner flikkes ut av feltet, og der, Lasse Nilsen – der skal du skyte! Blir i stedet et par pasninger før Hans Eriksen Norbye mæler ballen håpløst utenfor.

32. min.: Ny stor TIL-sjanse! Andersen sender ballen inn fra høyre, og Espejord avslutter bra, men Londak redder. Ondrasek er litt for sein på returen.

32. min.: Trøsten så langt er at det foreløpig står uavgjort i både Mjøndalens og Starts kamp, men nå ser dette ikke bra ut for TIL.

30. min. - mål, 0-1: Au au, TIL. Høyreback Valentin serverer en strålende ball opp bak TILs midtforsvar, der spisskometen Alexander Sørloth sniker seg inn. Trønderen tar ballen elegant ned og prikker den inn bak Lekström.

28. min.: Det har roet seg litt mer ned på Alfheim nå, og det merkes også på en ganske stille og spent atmosfære på tribunen.

21. min.: Glimt-forsvaret stusser bakover og Ondrasek er fri, men tsjekkeren serverer bare et lavt innlegg som Londak plukker enkelt.

18. min.: Jonas Johansen drar til, men treffer ryggen til Simen Wangberg og ballen går utenfor. En litt mindre retningsendring, og ballen ville ha gått mot mål mens Londak ville vært helt utspilt.

17. min.: Tidligere TIL-spiller Vieux Sané kjefter på dommer Tom Harald Hagen etter å ha felt Ondrasek, men slipper unna det gule kortet.

14. min.: Nå ypper Glimt seg litt. Morten Ågnes Konradsen vipper ballen med seg, men klinker skuddet langt over målet til Lekström.

12. min.: Sjeldent forsøk fra Glimt, men lyngsværingen Trond Olsen vinkes korrekt av for offside.

9. min.: Oioioi, for en gigasjanse for Zdenek Ondrasek! Ballen faller til den måltørkerammede tsjekkeren rett foran Glimt-målet, men han sleiver skuddet utenfor. Vi er inne i Ondraseks 13. strake eliteseriekamp uten scoring, der burde den perioden ha vært over.

6. min.: Landu-Landu drar til, og ballen suser like utenfor Glimt-målet. Vertene kjører kampen her!

Christian Landu-Landu får her godt treff, men ballen seiler like utenfor.

Christian Landu-Landu får her godt treff, men ballen seiler like utenfor. Foto:

5. min.: TIL har grepet initiativet i kampen, og Espejord har også hatt et halvveis forsøk.

1. min.: Kampen er i gang, og åpner med en sjanse til Magnus Andersen! Setter imidlertid avslutningen rett på Londak i Glimt-målet.

Foto:

5 min. til kampstart: Lagene er straks på vei inn på et regnvått og forblåst Alfheim, som er tilnærmet fullsatt i dag. Alt ligger til rette for en nordnorsk fotballfest!

Dette skrev vi ellers før kampen:

I den viktige hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag velger TIL-trener Bård Flovik å vrake duoen Magnar Ødegaard og Thomas Kind Bendiksen. Inn kommer Marin Orsulic og Jonas Johansen.

Ødegaard har inntil søndagens kamp vært på banen i samtlige minutter for TIL denne sesongen, både i serie og cup.

Lasse Nilsen er tilbake i startelleveren etter å ha blitt benket i bortetapet mot Sarpsborg 08.

TIL starter med følgende ellever (4-4-1-1): Benny Lekstrøm - Hans Norbye, Marin Orsulic, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen - Magnus Andersen, Jonas Johansen, Christian Landu Landu, Lasse Nilsen - Zdenek Ondrasek - Runar Espejord.

På benken sitter disse: Gudmund Kongshavn, Magnar Ødegaard, Henrik Gjesdal, Remi Johansen, Thomas Kind Bendiksen, Morten Moldskred, Mikael Norø Ingebrigtsen.

Saken oppdateres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken