Espejord senket Sandefjord i fotballfest

ÅPNET BALLET: Runar Espejord sendte TIL i ledelsen etter seks minutter. Siden skulle det bli tre TIL-scoringer - og fotballfest på Alfheim.

ÅPNET BALLET: Runar Espejord sendte TIL i ledelsen etter seks minutter. Siden skulle det bli tre TIL-scoringer - og fotballfest på Alfheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært artig å være TIL-supporter de siste ukene.

DEL

Tromsø IL-Sandefjord 4-1

Og søndag var nok en gang moro. Veldig moro.

For som vi har sett tidligere, har TIL bestemt seg: Alfheim skal igjen gjøres til et fort, et fort andre lag gruer seg til å reise til. Det tok kun seks minutter før Gjermund Åsen snappet opp en Sandefjord-pasning, førte ballen noen meter, før han, som den assistkongen han er, serverte Runar Espejord alene med keeper.

Runar Espejord var så iskald som man kan være, og sendte Gutan opp i ledelsen – til enorm jubel fra publikum, som de for øvrig var flere av enn det har vært på en stund.

Målshow

Samme Espejord var på rett sted til rett tid da Lasse Nilsen banket et innlegg flatt inn i feltet etter 16 meter, og angrepsspilleren tuppet ballen i mål – og sørget for dagens andre jubelbrøl på Alfheim.

En Sandefjord-scoring like etterpå, som kom litt ut av intet, sørget for noen smånervøse minutter på Alfheim, før Kent-Are Antonsen, Daniel Berntsen og Morten Gamst Pedersen tok i bruk et lurt cornertrekk.

TIL prøvde nøyaktig samme cornertrekk mot Start i serieåpningen, men den gang gikk ikke ballen inn. Søndag gjorde den det, og scoringen var på mange måter et symbol – et symbol til alle som mener at TIL ikke kan lykkes med den vågale spillestillen de har valgt.

TIL 20 i stil

For det kan de. Sandefjord var i praksis aldri nært å få med seg noe som helst fra Alfheim. Fire TIL-kamper har nå gitt ti poeng. Da er det lett å glemme årets to første kamper, for nå svinger det virkelig av TIL.

Og da Daniel Berntsen på Iago Aspas-vis chippet ballen over Sandefjords keeper til 4–1 etter 39 minutter av førsteomgangen var ydmykelsen komplett. Lasse Nilsen gikk bananas, og «krevde» applaus fra tribunen. Det fikk Berntsen og TIL, og det var fortjent.

Andreomgangen kontrollerte TIL akkurat som de ville, selv om det ikke ble noen scoringer. De trillet ballen, lot Sandefjord-spillerne løpe mellom, og ventet på at dommeren skulle blåse av kampen.

– Vi gikk ut og spilte fotball på den måten vi ønsker. Attraktiv og fin fotball, sa Runar Espejord til Eurosport om TILs førsteomgang.

Og ingenting er bedre enn at TIL spiller attraktiv og fin fotball. Og tar tre poeng.

Kampfakta:

Kampfakta:

Tromsø IL-Sandefjord 4-1 (4-1)

Mål: 1-0 Runar Espejord (6), 2-0 Espejord (16), 2-1 Flamur Kastrati (17), 3-1 Kent-Are Antonsen (30), 4-1 Daniel Berntsen (39)

Dommer: Kai Erik Steen, Gneist IL

Gule kort: Gjermund Åsen, TIL. Joackim Olsen Solberg, Håvard Storbæk, Sandefjord.

Tilskuere: 3692

 |

Artikkeltags