Gå til sidens hovedinnhold

Snublet mot tabelljumboen

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter to strake tap skulle TIL til Sandefjord for å snu trenden. Slik gikk det ikke

Tromsø IL kom til kampen med to strake tap, og flere fravær fra troppen. Simen Wangberg, Robert Taylor, Christian Landu-Landu og Slobodan Vuk hadde alle meldt forfall til dagens kamp. Samtidig var både Mikael Norø Ingebrigtsen og Onni Valakari tilgjengelig for Simo Valakari. Førstnevnte startet sin første kamp etter å ha blitt kjøpt tilbake fra IFK Göteborg denne uken, og tok plass som høyre indreløper.

Les også

TIL-børsen: «Hadde et vakkert trikse-show inne i Sandefjords 16-meter»

 

Førsteomgang åpnet nervøst, og fikk sin første sjanse etter 15 minutter da Gjermund Åsen prikket ballen i bakrom til Runar Espejord. Førstetouchet var bra, men ikke nok til å holde farten oppe, og muligheten ebbet ut i et svakt skudd mot mål.

Ti minutter senere var Sandefjord farlig frempå, og forsøkte å straffe bortelaget etter en feilpasning av Magnar Ødegaard. Pontus Engblom gikk til slutt i bakken innenfor 16-meteren og ropte på straffe etter en duell med nevnte Ødegaard. Dommer Rohit Saggi vinket korrekt spillet videre.

Det var starten på en god periode for hjemmelaget, og minutter senere fant Stian Ringstad spanjolen Pau Morer i bakrom, men fra et noe skrått hold var Gudmund Kongshavn for vanskelig å overliste. Bortesupporterne rakk ikke engang å senke pulsen før spanjolen fikk et nytt forsøk på en farlig kontring. Også denne gangen gikk Kongshavn seirende ut av duellen.

Stort mer skulle det ikke skje i førsteomgang, bortsett fra en sjanse fra Espejord etter et Åsen-innlegg.

– Det er mye frem og tilbake her. De løper mye. Vi har mye å gå på, sa finnmarkingen til Eurosport i pausen.

Marerittstart

Og løpingen til Sandefjordspillerne fortsatte. Denne gangen med utteling i sjansene. Etter 55 minutter kom Morer seg ned til linjen, chippet ballen til en umarkert William Kurtovic, som ladet til volley i det som føltes som flere minutter før ballen gikk i en flott bue over Kongshavn så snart den forlot foten. En verst tenkelig start på andre omgang.

«Gutan» la seg imidertidig ikke ned etter scoringen i mot, og skrudde opp tempo i spillet sitt. Suksessoppskriften fra TILs største sjanse før hvilen gjentok seg. Gjermund Åsen fant Espejord vakkert på et gjennomløp. Denne gangen var touchet perfekt, men avslutningen sendte unggutten rett i foten på Holme Johansen i Sandefjord-buret.

Flere muligheter skulle det også bli. Jostein Gundersen løp seg helt fri etter 65 minutter, og var bare centimetere unna å ekspedere en Gamst-corner i mål

TIL-presset fortsatte og Espejord og Andersen bommet begge i en enorm dobbeltsjanse for de rødhvite like etterpå. Valakari gjorde flere grep for å utligne. Antonsen ble flyttet høyere i banen, Bakenga ble kastet inn. , og til slutt ble sønnen Onni byttet inn til sin debut. Ingen av grepene skulle bryte ned Sandefjord, og da dommer blåste av kampen måtte TIL konstatere at det tredje strake tapet var et faktum.

Kommentarer til denne saken