– Sjokkert av at AP sprer usikkerhet rundt Tromsøbadet

SJOKKERT: Lars Olav Sparboe i Tromsø Idrettsråd.

SJOKKERT: Lars Olav Sparboe i Tromsø Idrettsråd.

Artikkelen er over 5 år gammel

– Urealistisk med svømmeanlegg til 200 millioner kroner, sier idrettsrådsleder.

DEL

Arbeidderpartiets Kristin Røymo og ordførerkandidat Jarle Aarbakke lanserte tirsdag planene om et billigere badeland i Tromsø til rundt 200 millioner kroner - fra utgangspunktet stipluert til 6-700 millioner kroner.

Det får anleggsansvarlig i Tromsø Idrettsråd, Lars Olav Sparboe, til å reagere med vantro.

– Gjennom flere perioder har idretten jobbet skulder mot skulder med kommunepolitikerne. Prosjektet har hatt tverrpolitisk støtte og er tatt inn, og forankret i de fleste kommunale planer. Det er derfor skuffende at AP nå forsøker å stoppe eller utsette planene for det nye Tromsøbadet, sier Lars Olav Sparboe, anleggsansvarlig i Tromsø Idrettsråd, i en pressemelding.

I pressemeldingen står det at «50-meters svømmeanlegg har stått øverste på Tromsøidrettens prioriteringslister siden 2008 og idretten har de siste fire årene jobbet tett med Byrådet for å realisere mye av innholdet i «Idrettsbyen Tromsø». Tromsø kommune med høyre ved roret har videreført det som ble påbegynt under forrige regime, og har iverksatt konkrete byggeplaner for det nye Tromsøbadet hvor det også skal etableres et klatreanlegg i internasjonal klasse og et kompetansesenter for idretten i Troms» 

Han mener APs utspill om Tromsøbadet vil føre til nye utredninger og kostnader med utsatt byggestart, og i verste fall sørge for at dette ikke blir realisert.

– Tromsø kommunes belastning av den totale kostnadsrammen er ikke 700 millioner kroner. Realiteten er at Tromsø kommune kommer til å få svært mye anlegg for hver investerte krone fordi det er jobbet med andre finansielle virkemidler som vil lette belastningen på kommuneøkonomien. Når det gjelder APs utspill om å bygge et svømmeanlegg til 200 millioner kroner, kan vi med en gang si at dette er totalt urealistisk, sier Sparboe.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken