Gå til sidens hovedinnhold

Dramatiske scener for hundeeierne: – Flere måtte ut midt på natta

Artikkelen er over 2 år gammel

- Flere av teltene er totalskadd.

Lørdag morgen var vindforholdene på Mandelasletta i Tromsdalen så dårlige at Tromsø Hundeklubb ikke så annet råd enn å utsette deres tradisjonsrike hundeutstilling. Det var iTromsø som først omtalte saken.

Når Nordlys snakker med leder for Tromsø Hundeklubb, Aase Jakobsen, er hun igjen optimistisk til at utstillinge vil kunne gå som normalt i løpet av dagen.

- Utstillingen vil forhåpentligvis starte ved 17-tiden lørdag ettermiddag. Folk er positive, forsikrer Jakobsen.

Møtte sørgelig syn

Utstillingen har i år 2000 påmeldte og er en høydare for både to- og firbeinte hundeentusiaster. Arrangementet har internasjonale innslag fra blant annet Finland, Tyskland og Sverige.

Sammen med andre frivillige i klubben hadde Jacobsen tilbrakt store deler av gårdagen på å rigge til utstillingen. Det var derfor et trist syn som møtte hennne lørdag morgen.

– Vi hadde satt opp flere telt selv, og mange av utstillerne hadde sine egne telt. Jeg vil tro halvparten av alle teltene til utstillerne er skadet, mens flere er totalt ødelagt, sier Jakobsen.

 

Tvunget ut i natta

Enkelte fikk imiderltidig reddet vekk teltene sine før balsfjordvinden fikk revet de fra hverandre.

– Alt måtte tas ned for at det ikke skulle bli ødelagt, så det er flere her som har vært oppe i hele natt for å ta ned telt. Vi hadde satt opp flere stands også, men alt måtte vekk, forteller en fortvilt Jacobsen.

Likevel nekter hun å la vinden legge en demper på det som kanskje er årets høydepunkt for show-glade hundeeiere.

– Vi kan ikke gjøre noe med at det er et forferdelig uvær om natta, det har folk forståelse for. De fleste er veldig positive til utstillingen. Det viktigste er at utstillingen går til slutt, sier Jakobsen.

Hun er glad for at den største delen av utstillingen tross alt er i morgen.

– 1 300 av 2000 påmeldte skal i ilden i morgen, da ser værmeldingen litt mildere ut. Det skal gå bra, vi gleder oss, avslutter Jakobsen.

Kommentarer til denne saken