Hans Petter Kvaal er Høyres ordførerkandidat: - Jeg er vant til at det blåser

TOPPKANDIDAT: Hans Petter Kvaal (til venstre) ble torsdag presentert som Tromsø Høyres nye ordførerkandidat. Leder av nominasjonskomiteen, Markus Akselbo, sier nominasjonsmøtet skal endelig avgjøre om Kvaal blir valgt. Ragnhild Berg Nilsen er foreslått som varaordførerkandidat.

TOPPKANDIDAT: Hans Petter Kvaal (til venstre) ble torsdag presentert som Tromsø Høyres nye ordførerkandidat. Leder av nominasjonskomiteen, Markus Akselbo, sier nominasjonsmøtet skal endelig avgjøre om Kvaal blir valgt. Ragnhild Berg Nilsen er foreslått som varaordførerkandidat. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Høyres nye toppkandidat er klar for storm og hard valgkamp.

DEL

Hans Petter Kvaal - kjent som administrerende direktør i Studentsamskipnaden - ble nå klokka 15 presentert som Tromsø Høyres ordførerkandidat.

- Det er utrolig glede og ære for meg å bli foreslått som Høyres ordførerkandidat i Tromsø. Det finnes ingen bedre by eller mer spennende region enn den vi lever i, sa Kvaal da han ble presentert for pressen.

Langvarig uro

Ordførerkandidaten er nå klar etter en lengre periode med omfattende uro i Tromsø Høyre. Trøbbelet startet da Jens Johan Hjort overraskende trakk seg som ordførerkandidat i slutten av november. Partiet måtte starte på ny jakt etter toppkandidat, og like før jul sa Anne Berit Figenschau at hun var uaktuell som listetopp. 

Jens Johan Hjort trekker seg som ordførerkandidat

Leder av nominasjonskomiteen, Markus Akselbo, sa til Nordlys så sent som i går, onsdag, at komiteen ikke skulle møtes før etter helga.

Nå har de likevel landet på en ordførerkandidat.

- Samlende

- Hans Petter Kvaal er en samlende kandidat som har den erfaringen som trengs for å møte de utfordringene Tromsø kommune står overfor, sa Akselbo i pressekonferansen på rådhuset i Tromsø.

Kvaal er 59 år, han er gift og har to barn som begge er studenter. Familien er bosatt på Sør-Tromsøya.

Kvaal har i en årrekke vært direktør i Norges arktiske studentsamskipnad, der 450 ansatte jobber for studenters velferd i hele regionen. Han har også 45 års bakgrunn fra Høyre, og har både vært leder i Finnmark Høyre, Nordland Unge Høyre og Tromsø Høyre. Han har også sittet en periode i sentralstyret.

I 1994 var han også leder av Europabevegelsen i Finnmark.

- Liker ikke å tape

I 1994 var han også leder av Europabevegelsen i Finnmark.

- Du er vant til å tape?

- He he, jeg er vant til at det blåser. Men jeg liker ikke å tape!

Tromsø Høyres nominasjonsmøte holdes 26. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken