Viste muskler i seriestarten - nå venter tøff test i cupen

SEIERSGLEDE: Tromsø HK kunne juble for seier i serieåpningen mot Fredrikstad BK søndag ettermiddag.

SEIERSGLEDE: Tromsø HK kunne juble for seier i serieåpningen mot Fredrikstad BK søndag ettermiddag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Tromsø Håndballklubb vant serieåpningen på hjemmebane.

DEL
  

TROMSØ HK-FREDRIKSTAD BK 2 35-28

Tromsø HK har tatt over damesatsingen i Tromsø etter Bravo, og det nye laget fikk en god start på seriespillet da de slo Fredrikstad Ballklubb 2 i serieåpningen på hjemmebane i Tromsøhallen søndag ettermiddag.

Vertene ledet på det meste med ni mål i første omgang. Gjestene kjempet seg tilbake og tidlig i andre omgang var avstanden nede i tre mål.

Men THK viste seg sterkest i avslutningen og kunne juble for syvmålsseier til slutt.

– Jeg er fornøyd med at vi vant kampen, og fikk en resultatmessig god start. Samtidig gjorde vi mye dumt, og tillit Fredrikstad å komme tilbake i kampen. Det burde vært en mye enklere seier, sier THK-trener Goran Kovacic til Nordlys.

Nøkkelspiller

Vilde Evensen, som kom til THK fra Levanger foran denne sesongen, seriedebuterte for nye klubb. Hun satte inn åtte mål, og sørget for å binde opp mostandernes forsvarsspillere og skape rom for sine lagvenninner.

Hun blir en nøkkelspiller for THK ifølge Kovacic.

– Det handler ikke bare om at hun scorer, men hun setter trykk i angrepspillet med pådrag og finter, og fikk hele tiden to spillere på seg. Da blir det rom andre steder, sier THK-treneren.

Evensen kom til Tromsø for å bidra rundt damesatsingen i byen. Hun var fornøyd med seieren.

– Det er litt annerledes enn jeg er vant til med nye medspillere. Det var veldig artig å se hvor godt vi fungerte sammen, med tanke på hvor lite vi har trent og spilt sammen. Det vil ta tid å bli samspilte, og det var nok en del høye skuldre med tanke på at det var serieåpning, men det var en god start, sier Evensen, som selv røk på to tidlige tominuttere, og dermed måtte begrenses i forsvarsspillet.

– Jeg er vant til å trykke litt til i forsvarsspillet, og når vi møter spillere som ikke har så god fysikk, så kan det se tøffere ut. Dommerne var strenge i dag, og da ble det kantposisjon i forsvar på meg utover i kampen.

Tøff test i cupen onsdag

Evensen har erfaring fra 1.divisjon med Levanger. Det kommer godt med i onsdagens cupkamp mot 1.divisjonslaget Aker i Tromsøhallen.

THKs nykommer tror laget kan overraske.

– Aker er et godt lag, men du skal ikke se bort i fra at vi kan henge med en god stund. Jeg tror vi kan få et bra resultat der, og håper vi kan overraske dem litt. De har aldri møtt Tromsø før, og jeg skal bidra med det jeg lærte av de to kampene mot dem i fjor, sier Vilde Evensen.

THK-FREDRIKSTAD BK 35-28 (18-14)

Mål THK: Vilde Evensen 8, Thea Standmo 7, Guro Kristoffersen Lysnes 6, Ingrid Kildalsen 6, Sandra Eriksen 5, Jill Ingebrigtsen 2, Maja Bakke 1. Flest mål FBK: Ida Marie Syversen Kallhovd, 15. Utvisninger: THK 6x2min, FBK 3x2min. Dommere. Hallvar Røe, Erling Juul Thorsen. 

  

Artikkeltags