Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø-forsker mottok pris for arbeidet med denne revolusjonerende helse-appen

Artikkelen er over 6 år gammel

Professor ved Institutt for informatikk Gunnar Hartvigsen ved Norges arktiske universitet (UiT) mottok nylig Forskerforbundets Hjernekraftpris 2014.

- Det var veldig hyggelig å få en slik påskjønnelse, sier Hartvigsen.

Kartlegging

Prisen fikk han for sin formidling og kommersialisering av «Selvhjelpssystemer for behandling av diabetes».

Ved hjelp av smartklokker og apper tilgjengelig for smarttelefoner handler bidraget om hjelpemidler som kan forenkle en diabetikers hverdag.

Det er telemedisin og Nasjonalt senter for samhandling som står bak Diabetesdagboka, som er tilgjengelig på Google Play og iTunes App Store.

- Hva har dette å si for folk med diabetes?

- Ved hjelp av et slikt verktøy kan diabetikere lettere kontrollere sykdommen sin. Det er lett å få oversikt over insulin- og blodsukkernivå, fysisk aktivitet og matinntak ved hjelp av appen. Det vil forenkle deres hverdag, sier Hartvigsen.

Hard konkurranse

Professoren ved UiT var en av fire som mottok Forskerforbundets Hjernekraftpris 2014 og kunne dermed glede seg over 30 000 kroner i prispenger.

Juryen som bestod av Tora Aasland, Petter Aaslestad, Marit Karine Slotnæs og Anders Kvernmo la blant annet vekt på Hartvigsens gode framstilling- og formidlingsmåte, skriver Forskerforbundet.no.

- Det finnes mange apper om diabetes, men denne er utviklet med bakgrunn i tett oppfølging av pasienter på sykehus, opplyser Hartvigsen som forteller at appen nå har begynt å populær i Norge og i flere andre land.

Hartvigsen påpeker at det er viktig at pasienter med diabetes følger opp sykdommen sin nøye.  

Kommentarer til denne saken