Paret er fortsatt på sykehuset, der Mathiassens kone er innlagt med lettere røykskader. Mathiassen sier hun ellers slapp fra brannen nesten uskadet.

- Hun har et lite brannsår på håndleddet, men det er nesten ubetydelig. Vi er begge glad for at det ikke gikk verre, sier Mathiassen til Nordlys.

Skjedde fort

Kona var den eneste som var hjemme, og hadde nettopp hatt besøk av sine to søstre, da brannen brøt ut. Hennes svoger Nils Jonny Andersen og søsteren hadde nettopp dratt, men måtte snu bilen på direkten, da de oppdaget at det kom røyk fra huset i Åsvegen.

Sammen med drosjesjåfør Jonny Hansen og Oddmar Isaksen fikk Andersen satt opp en stige til verandaen, der Mathiassens kone sto og ventet på hjelp.

Mathiassen var selv ikke hjemme da brannen oppsto, og har fortsatt ikke sett ødeleggelsene på huset. Han har vært på sykehuset sammen med kona helt siden hun ankom.

Ifølge Nils Jonny Andersen gikk det kun få minutter fra han og kona forlot huset, til de så røyken velte ut. Andersen ringte brannvesenet mens han løp tilbake til huset, men det var allerede overtent da de kom fram.

Vet ingenting

Mathiassen sier verken han foreløpig ikke vet hva som forårsaket brannen.

- Vi aner ikke hvor eller hvordan den startet. Vi vet egentlig ingenting, sier han på telefon fra sykehuset.

Brannvesenet slåss mot flammene i flere timer fredag ettermiddag, men boligen ble totalskadd i brannen. Foreløpig har ikke paret tatt stilling til hvor de nå skal gjøre av seg.

- Alt har gått så fort, at det har vi egentlig ikke tenkt på ennå, sier Mathiassen.