Her er byens nye rullende bibliotek

- HELT FANTASTISK: Tove Nilssen (tv, bokbussjåfør), Renate Løkse (bokbussjåfør), Paul Henrik Kielland (biblioteksjef) og Tromsø-ordfører Kristin Røymo glerder seg over den nye bokbussen.

- HELT FANTASTISK: Tove Nilssen (tv, bokbussjåfør), Renate Løkse (bokbussjåfør), Paul Henrik Kielland (biblioteksjef) og Tromsø-ordfører Kristin Røymo glerder seg over den nye bokbussen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag ble Tromsøs nye bokbuss offisielt åpnet.

DEL

Det var ordfører Kristin Røymo som sto for den uformelle åpningen, i form av diktet «Farao på ferie» av Andre Bjerke – og et trykk på knappen som åpner døren inn til det rullende biblioteket.

- Jeg er selv vokst opp på et sted med bokbuss. Vi hadde ikke isbil og ikke kebabvogn, men bokbussen var vårt vindu ut mot verden. Jeg leste mange, nesten alle bøkene i bokbussen vår, sier Røymo.

- Helt fantastisk

Bussen kjører ut til skoler og barnehager i distriktet, og har allerede vært ute på noen prøveturer.

Sjåfør Tove Nilssen forteller at de lånte ut over 200 flere bøker enn vanlig på deres forrige tur med ny-bussen. I året har de rundt 20-25.000 utlån.

- Helt fantastisk at vi endelig har fått den nye bokbussen, smiler Nilssen og legger til:

- Både for ungene og for oss.

Kostet 2,1 mill

Den nye bussen kostet 2,1 millioner kroner. Forgjengeren gikk i 20 år og blir nå kebabsjappe på Sørlandet.

- Det har vært en lang prosess som vi har jobbet hardt for i rundt 10 år nå. Vi vil at det skal være et likt tilbud for alle. Det er viktig for oss å få tilbudet ut til ungene i ytterdistriktene. Kanskje ikke like lett for dem å komme seg hit til biblioteket, sier biblioteksjef Paul Henrik Kielland.

Artikkeltags