Tromsø kommune kjøper alpinanlegget i Kroken

Fornøyde med oppkjøp av alpinanlegget i Kroken for 3,3 millioner kroner. F.v. Byråd Brage Larsen Sollund, kommunaldirektør Bjarte Kristoffersen og alpinsporten representert ved klubbleder Merete A. Paasche og styreleder Reinhold Fieler.

Fornøyde med oppkjøp av alpinanlegget i Kroken for 3,3 millioner kroner. F.v. Byråd Brage Larsen Sollund, kommunaldirektør Bjarte Kristoffersen og alpinsporten representert ved klubbleder Merete A. Paasche og styreleder Reinhold Fieler. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Berger videre drift!

DEL
 

Tromsø Alpinsenter i Kroken i Tromsø gikk konkurs tidligere i høst.

Etter det har man jobbet for å selge anlegget, slik at man samtidig kan sikre videre drift.

Uten et samlet bud der drift var med i tankene fryktet man at anlegget kunne selges bit for bit og spres ut over landet – og at Tromsø dermed ville stå uten alpintilbud i mange år.

Nå har saken likevel løst seg.

3,3 millioner kroner

Tidligere i uka ble det klart at konkursboet ved advokat Jan Halstein Haugnes hadde mottatt et bud på tre millioner kroner.

Budet hadde frist til fredag, og fredag innkalte Tromsø kommune til en pressekonferanse i Kroken angående fremtiden til anlegget.

Der ble det klart at kommunen går inn og kjøper hele anlegget for 3,3 millioner kroner. Det inkluderer bygninger, skiheiser og løsøre.

I en pressemelding fra Tromsø kommune sier byrådsleder Kristin Røymo blant annet:

– Tromsø er en idrettsby og en toppturby. Den lokale alpinsporten er avhengig av et anlegg å trene i. For byens mange barn og unge knyttet til denne idretten, vil det vært uakseptabelt å ikke ha drift i Kroken. At Kroken-anlegget i en normalsesong har 15.000-20.000 besøk av skikjørere, viser behovet for et alpinanlegg i byen. Derfor er det viktig at kommunen bidrar, så ikke anlegget ble delt opp og solgt til aktører som vil bygge det opp et annet sted.

Alpinanlegget i Kroken er berget. Tromsø kommune blir eier, mens anlegget skal driftes av selskapet Tromsø Alpinpark AS, som eies av Tromsø Slalåm- og Freestyleklubb.

Alpinanlegget i Kroken er berget. Tromsø kommune blir eier, mens anlegget skal driftes av selskapet Tromsø Alpinpark AS, som eies av Tromsø Slalåm- og Freestyleklubb. Foto:

Overskudd til idretten

Mens kommunen eier anlegget, vil det driftes av selskapet Tromsø Alpinpark AS, som opprettes og eies av Tromsø Slalåmklubb.

Overskuddet skal gå til idretten og anlegget, slik at man dermed kan søke om spillemidler og offentlig støtte.

– For kommunen er det like naturlig å investere i dette anlegget, som at vi eier både lysløyper, idrettshaller, svømmehaller og fotballbaner, sier byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund i pressemeldingen.

Oppkjøpet skal behandles i kommunestyret onsdag 25. november.

 

Artikkeltags