Jobber på spreng for å åpne til jul: – Vi driver en skjør drift

VANN BLIR SNØ: Dette snøproduksjonsanlegget sørger for at alpinparken kan holde åpent uavhengig av om det kommer nok snø.

VANN BLIR SNØ: Dette snøproduksjonsanlegget sørger for at alpinparken kan holde åpent uavhengig av om det kommer nok snø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tromsø Alpinpark har de siste par dagene jobbet på spreng for å få alpinbakken klar til vinteren.

DEL

– Omsider er vi i gang med å produsere snø. Vi har ventet på et vindu med flere dager med minusgrader slik at vi kunne få startet arbeidet, forteller daglig leder i Tromsø Alpinpark, Jon Håkonsen.

Tromsø Alpinpark har investert 20 millioner i å bygge ut hele snøproduksjonsanlegget. Det mener Håkonsen er helt nødvendig.

– Helt avhengig

– Vi er helt avhengig av å kunne åpne bakken uten at det kommer mye natursnø. Å ha maskiner som denne utgjør hele forskjellen med tanke på forutsigbarhet i åpningstiden, sier han og forklarer. 

– Vi driver en skjør drift og er bare åpen 4–5 måneder i året. Om åpningsperioden plutselig går ned til tre måneder går det hardt utover økonomien, forklarer han.

- Økt salg

Jon Håkonsen ble i juni i år ansatt som daglig leder for alpinparken og ser spent frem imot vintersesongen.

– Vi har økt sesongkortsalget med 300 prosent sammenlignet med samme dato i fjor og det er jo en helt vanvittig bra mottakelse. Det tyder på at mange gleder seg til å komme i bakken, ingenting gleder oss mer, forteller han.

– Akkurat nå er alt som det skal. Vi gleder oss veldig til å åpne så tidlig som mulig. Om kulden fortsetter som den er nå, er det fullt mulig at vi åpner til jul, smiler Håkonsen.

Artikkeltags