Utgangspunktet var dårlig, likevel fikk Rune flere millioner i overskudd

Rune Kufaas i Tromsø alpinpark har lagt bak seg en ny sesong med millionoverskudd. Foto: Guro Lysnes Kristoffersen

Rune Kufaas i Tromsø alpinpark har lagt bak seg en ny sesong med millionoverskudd. Foto: Guro Lysnes Kristoffersen

Artikkelen er over 2 år gammel

For to år siden overtok Tromsø kommune det konkursrammede alpinsenteret i Tromsø.

DEL

Det ble inngått avtale med Tromsø slalomklubb og Rune Kufaas tok over som daglig leder av Tromsø alpinpark, som de siste to sesongene har driftet anlegget.

Slalomklubben eier Tromsø Alpinpark, og leier hele anlegget fra kommunen.

Nå har Kufaas gjort opp etter årets sesong, og selv om det ble en vanskelig start med snømangel og man fikk sein sesongåpning, så endte det med millioner i overskudd.

2,8 millioner i overskudd, for å være nøyaktig.

- Med en dårligere værmessig sesong, skapte vi bedre butikk enn året før. Det er vi veldig fornøyd med, sier Rune Kufaas.

Første driftsår endte de med nesten 2,6 millioner i overskudd, og årets sesong ble altså enda bedre.

Ti friske millioner

Det solide resultatet gir nå alpinparken mulighet til å ha ansatte som jobber med å bedre anlegget gjennom sommeren - men det gir også en stor mulighet til nye investeringer.

I vinter godkjente nemlig kommunestyret at 10 millioner kroner skulle investeres i anlegget. Kravet var at Tromsø alpinpark leverte mer enn 2,5 millioner i overskudd per 30. april 2017.

- Og det klarte vi, så når vi får resultatet revisorbekreftet vil vi få ytterligere kapital til investeringer, sier Kufaas.

Avdelingsdirektør for næring, kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen, sier til Nordlys at man må vente på revisors godkjenning før noe er offisielt, men benytter uansett anledningen til å skryte av jobben som er lagt ned:

- Tromsø kommue vil gi veldig stor honnør til Tromsø alpinpark AS for hvordan de har driftet anlegget. Vi får mange tilbakemeldinger på at det er blitt veldig bra, og vi føler at vi har vært med å tilrettelegge så barn og unge får bedre tilbud, sier Kristoffersen.

Nye investeringer

Han forteller at vedtaket om videre investeringer står fast, og når det kommer på plass vil man kunne fullføre jobben som ble påbegynt da kommunen gikk inn å overtok anlegget.

- Da gjorde vi noen investeringer, blant annet i deler av et komplett snøproduskjonsanlegg, som er viktig og vil sikre mer stabil drift og en lengre sesong. Det å investere mer i anlegget, vil være med å beskytte kommunens investeringer i anlegget, sier Kristoffersen.

Han forklarer at kommunen ikke har noen utgifter knyttet til anlegget - alt betjenes av driftsselskapet.

- Vi har tidligere hatt ansvaret for noe tråkking, og det har vi fortsatt. Men det er det eneste. Alt av renter og avdrag på lån, forsikringer og strøm og alt sammen blir betjent av driftsselskapet. Vi bare legger til rette for investeringer og så betales alle kostnadene.

Kufaas sier de skal sette seg ned sammen med Tromsø kommune å lage ei investeringsliste når revisorgodkjenningen foreligger.

Har lang ønskeliste

- Vi ønsker å gjøre tiltak for å sikre snøtilgang og vi vil øke kvaliteten for publikum. Det er flere ting vi kan gjøre, og vi er allerede i gang med å forberede neste sesong, sier Kufaas.

Han er glad Tromsø alpinpark har vist at de har betjeningsevne til å ta investeringer:

- Vi må ta det litt og litt og etter evne. Mange av våre brukere er ikke 100 prosent fornøyd, men vi håper tromsøpublikumet ser at vi vil gjøre ting bedre, og at vi vil at flere skal få det bra på ski. det er vårt mål hele veien, sier han - og trekker frem de 40 ansatte han har på lønningslisten som en viktig suksess-faktor:

- De har gjort en fantastisk innsats. De har en stor del av æren for de gode resultatene, sier Kufaas.

Artikkeltags