Tror Kroken kan åpnes før jul

LAGER SNØ: Driftssjef i Tromsø Alpinpark, Jesper Kræmer Kufaas, foran en av snøkanonene som skal sikre gode føreforhold i alpinbakken i Kroken denne og kommende sesonger.

LAGER SNØ: Driftssjef i Tromsø Alpinpark, Jesper Kræmer Kufaas, foran en av snøkanonene som skal sikre gode føreforhold i alpinbakken i Kroken denne og kommende sesonger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har investert 20 millioner.

DEL

Alpinanlegget i Tromsø har i flere år slitt med dårlige snøforhold og begrenset evne til å produsere kunstsnø. Et toppmoderne snøanlegg til 20 millioner kroner varsler nå slutten for uføret.

Jesper Kræmer Kufaas er driftssjef i Tromsø Alpinpark. På en dataskjerm i et lite kontor i bunnen av bakken har han full kontroll over det datastyrte snøproduksjonsanlegget som er i ferd med å legge en solid såle av kunstsnø.

Anlegget har kostet 20 millioner kroner. Det har blitt gravd vann- og strømledninger til et tyvetalls uttakspunkter rundt hvor snøkanoner enkelt kan kobles til. Uttakspunktene strekker seg helt opp til toppen av slalombakken.

Nye snøkanoner

Tromsø Alpinpark har også kjøpt inn fem nye snøkanoner for å supplere de seks gamle, samt gjort store oppgraderinger på vann- og strømforsyningen.

Fredag ble anlegget satt i drift.

- Alt nytt fungerer ikke helt som det skal med én gang. Vi er fortsatt i en innkjøringsprosess. Det er småting som må på plass. Litt oppstartsproblemer må vi ha, sier Kufaas.

- Kan ikke stole på natursnø

Det høyteknologiske anlegget gjør at løypene kan holde åpne så lenge temperaturen spiller på lag.

- Vi kan ikke stole på (natur)snøen lengre. Nå er vi garantert snø så lenge det er kaldt. Det har vi ikke vært før. Med én gang det er kaldt kan vi begynne å produsere. Da kommer vi tidligere i gang, for det er oftere kaldt enn det snør, sier Kufaas.

Sist sesong var snøforholdene så dårlige at alpinparken hadde problemer med å holde slalomløypa åpen. I år ser ting langt lysere ut.

- Når åpner bakken?

- Det kommer veldig an på været. Jeg var superoptimistisk og sa 1. desember, men det blir jo umulig. Om vi sier før jul, tror jeg vi klarer det.

Artikkeltags