- Hadde vi sluppet kundene inn i bakken, hadde det blitt enda verre

BARMARK: Det har regnet så mye de siste dagene at bakken i Tromsø Alpinpark lider. Flere steder er det nå barmarksflekker. Foto: Are Medby

BARMARK: Det har regnet så mye de siste dagene at bakken i Tromsø Alpinpark lider. Flere steder er det nå barmarksflekker. Foto: Are Medby

Artikkelen er over 4 år gammel

Tromsø Alpinpark stengt.

DEL

Tromsø Alpinpark i Kroken er stengt. Mildværet de siste dagene ble til slutt for mye for bakken, og i dag valgte de altså å stenge bakken.

- Det var kjipe forhold der borte, sier daglig leder Rune Kufaas i Tromsø Alpinpark.

Regnet hadde smeltet vekk så pass mye snø at det er begynt å dukke opp en litt barmark.

- Det er ingen fare for resten av sesongen. Vi har relativt mye kunstsnø, men etter alt regnet i natt og på morgenen, syntes vi det var det beste for forholdene at vi holdt stengt. Hadde vi sluppet kundene ut i bakken i dag, hadde det blitt enda verre.

Påsken ikke i fare

I stedet bruker de dagen til å preparere bakken som godt som det lar seg gjøre.

- Blir det stengt flere dager til uka også?

- Nei, det har vi ikke planer om.

- Og påsken er ikke i fare?

- På ingen måte. Det vi gjorde i dag var preventivt, nettopp med tanke på blant annet påsken. Men det er meldt mildt noen dager, så vi må nok flytte på litt snø og preparere med omhu, sier Kufaas, som har meldt pudderføre til påsken.

Smelter mye

Så spørs det om meteorologene klarer å følge opp. Det er meldt snø torsdag før det kommer kaldt og fint vær i Palmehelga.

Bare på Vervarslinga i Tromsø har snødybden de siste tre dagene sunket med 11 centimeter. Søndag var det bare 74 centimeter ved målestaven. Det er lite til å være i midten av mars.

Artikkeltags