Rekordtidlig åpning i Tromsø Alpinpark

ÅPNER FREDAG: Mye natursnø i høyden og kunstsnø i lavlandet gjør at Rune Kufaas og  Tromsø Alpinpark kan åpne allerede denne helga.

ÅPNER FREDAG: Mye natursnø i høyden og kunstsnø i lavlandet gjør at Rune Kufaas og Tromsø Alpinpark kan åpne allerede denne helga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag ettermiddag åpner Turløypa i Kroken.  

DEL

Tidligere har Bamseløypa som regel åpnet først. I år er det motsatt, opplyser Rune Kufaas.

- Vi åpner helt til toppen. Snøfallet den siste tiden og kulden, som har gjort det mulig å produsere såpass med snø, har gjort dette mulig, sier Kufaas.

Turløypa åpner i første omgang. Over helgen åpner også Bamseløypa.

- Godt i rute

- Det er kommet veldig mye natursnø i høyden, og mindre i lavlandet. Det har heller ikke vært kaldt så lenge, og det er mye snø som skal produseres, men vi er nå godt i rute for at hele anlegget skal være åpent i romjula.

Heiskortsalget har også vært svært godt, forteller Kufaas. I fjor hadde alpinparken forhåndssalg på 645 sesongkort. Torsdag kveld var det solgt over 1000 kort.

- Vi har solgt utrolig mange sesongkort. I fjor solgte vi for 800.000 kroner i samme kampanjeperiode. I går ettermiddag hadde vi passert 1,1 million.

De to sisten årene har Tromsø Alpinpark investert hele 20 millioner i snøkanonanlegget i Kroken.

- Det er dette vi har brukt mest tid på, og som gjør det mulig å åpne så tidlig. Men, vi er prisgitt værgudene. Vi vil derfor oppfordre folk til å følge med på nettsidene våre, hvor det vil komme info hele veien.

Ønsker Arctic Center velkommen

Torsdag ble det kjent at Arctic Center allerede har begynt gravearbeidet på det fremtidige alpinanlegget i Håkøybotn. Kufaas ønsker planene velkommen.

- Jo flere anlegg, dess flere interesserte. Jeg ønsker alt som kan utvikle ski- og alpinaktiviteten i Tromsø velkommen. Vi er et anlegg for byens befolkning, og vi har ikke flere enn de heisene vi har. Vi vil aldri bli et skimetropol.  Vi må tenke samarbeid, ikke konkurranse.

Artikkeltags