Vardebålet ble tent for første gang 2. oktober 2011 på tusenårsstedet på Olsborg. Tusenårsstedet, Målselv Varde, ligger der E6 krysser Målselva, skriver fremover.no.

– 7-årsfeiringa blåses i gang av Karlstad musikkorps samtidig som bålet tennes. Det blir servert boller, brus og bålkaffe. Fylkesråd for næring og kultur, Sigrid Ina Simonsen, skal også holde togappell på bålplassen, skriver Tromskomiteen for jernbane i en pressemelding.

Markeringa fortsetter utenfor kommunehuset på Moen, som ligger rundt fire kilometer lenger opp i dalen.

Ved kommunehuset blir det blomsternedlegging på bautaen til den mangeårige stortingsmannen og jernbaneforkjemperen, Meier Foshaug.

– Som kjent har Samferdselsdepartementet bestilt utredning av ei ny jernbanestrekning mellom Fauske og Tromsø. Det er vel verdt ei feiring med kaffe og kaker innendørs i kommunestyresalen. Der åpner den grensesprengende kunstneren Svein Arild Berntsen, med en fengende munnspill-togblues. Tromsø kommunes jernbaneutvalg sin leder, Terje Traavik, orienterer om denne utredningen som nå er godt i gang, skriver Tromskomiteen for jernbane.

Trond Taugbøl, som var en av de åtte arkitektstudentene som leverte diplomoppgaven «Nord-Norge-banen. Om å ta toget til Tromsø», kommer også.

– Arrangementet er åpent for alle, og det blir god anledning til spørsmål og togprat, opplyser Tromskomiteen.

Arrangørene er Tromskomiteen for jernbane og Målselv Arbeiderparti.