Stenger to E6-tunneler for å installere nye sikkerhetstiltak: – Det er omfattende arbeider som skal gjøres

E6 Isfjelltunnelen i Nord-Troms skal oppgraderes. Foto: Vegvesen.no

E6 Isfjelltunnelen i Nord-Troms skal oppgraderes. Foto: Vegvesen.no

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med å bytte ut eldre utstyr og installere moderne sikkerhetsutrustning er allerede påbegynt.

DEL

De to tunnelene Skardalstunnelen og Isfjelltunnelen i Kåfjord i Nord-Troms åpnet i henholdsvis 2003 og 2005. Nå skal de oppgraderes.

– Det er omfattende arbeider som skal gjøres, og en av utfordringene er at vi ikke helt kjenner tilstanden på tunnelene før vi kommer oss til bak veggene og i taket. Det gjør at vi ikke kan si sikkert hvor lang tid dette kommer til å ta, men vi regner at arbeidene vil ta om lag et års tid, sier byggeleder Geir Lande i Statens vegvesen i en pressemelding.

Lang rekke tiltak

Forbedringene dreier seg om etnytt system for håndtering av brannfarlig væske og andre sikkerhetstiltak slik som rømningslys og flere nødstasjoner. I tillegg vil nye bommer med varsellys, og et kamera som gjør at Vegtrafikksentralen kan følge med på tunnelen, installeres.

– Mange av tiltakene blir synlig for trafikantene, men vi skal også gjøre en del som ikke nødvendigvis sees, sier Lande.

Ledebil og omkjøring

Trafikken vil avvikles med ledebilkjøring i den første delen av restaureringsprosjektet.

– Inne i tunnelene trenger vi plass til utstyr og at folk skal kunne arbeide trygt. Da må vi dessverre begrense trafikken forbi, og foreløpig gjøres dette med ledebilkjøring på dagtid. På kveld og natt er det fri ferdsel.

Ut på sommeren og høsten vil trafikken gå på gammelvegen, utenom tunnelene. Unntaket er fellesferien, hvor det vil være fri ferdsel gjennom tunnelene.

– Vi har omfattende arbeider foran oss, og stengningen gjør at vi kan arbeide mer effektivt. Før gammelvegen tas i bruk skal vi gjøre den i stand, slik at den vil fungere godt som omkjøringsveg, sier Lande. 

Det skal også gjøres sikkerhetstiltak i Larsbergtunnelen på E6 i Storfjord, arbeidet her forventes å starte nærmere sommeren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken