Marielle Kongsvold fra Øverbygd er blant landets aller beste kickboksere.

23-åringen, som nå bor i Oslo og representerer Fighter Kickboxingklubb, sitter imidlertid hjemme mens norgeseliten nå konkurrerer i EM i Spania.

Hun pådro seg nemlig en prolaps i nakken da hun var hjemme i Øverbygd på treningssamling i mars i år, og over et halvt år senere vet hun ikke når hun kan være i full trening igjen.

- Det går fremover, men absolutt en del saktere enn jeg skulle ønsket. Jeg er fortsatt ikke tilbake på trening i kickboksing, men jeg fungerer i hvert fall litt bedre i hverdagen, forteller Marielle Kongsvold til Nordlys.

Slik beskriver hun den ubehagelige skaden som oppsto i mars:

- Jeg dro nakken ut i den ytterste stillingen den kan være i. Det var kjempevondt i tre dager, og jeg ble veldig kvalm.

- De sier at når man får en sånn prolaps, der det siver væske ut fra virvlene, kan det ta fra et halvt år til flere år før det tørker ut igjen.

Vil forsvare tittel i Irland

Det betyr at man har skiftet fra 2014 til 2015 før man kan regne med at Kongsvold er aktuell for konkurranser igjen.

- Jeg håper jeg kan være med på fellesøkter fra januar, selv om jeg fortsatt ikke kan ta slag mot hodet, sier 23-åringen.

Akkurat nå har hun en drøm om å kunne konkurrere i Irish Open i februar - et stevne hun vant tidlig i mars i år, ikke lenge før uhellet var ute.

Deltakelse der kan være svært viktig for å kunne ha en mulighet til å konkurrere i VM samme sted i november neste år, som er et mer langsiktig mål.

- Jeg må bare være realistisk, og jeg må tenke på at jeg skal ha et liv etter kickboksingen - og da må jeg lytte til kroppen. Så jeg må bare se hvordan det føles i januar når det gjelder Irish Open. Det er et av de viktige stevnene for å kunne delta i VM, så det blir vanskelig å vurdere om jeg skal pushe meg eller ikke, medgir Øverbygd-jenta.

- Jeg er fortsatt ung som kickbokser, så jeg må bare ta tida til hjelp, selv om det ikke er så gøy, sier Kongsvold.

Sto på hender og fikk tilbakefall

Hun forteller at hun allerede har tøyet grensene litt for langt én gang.

- Jeg sto på hender, og da fikk jeg et tilbakefall.

- I begynnelsen var jeg veldig entusiastisk og ville trene det jeg kunne - men å kunne trene ti prosent og ellers stå og se på de andre trene og bli sjalu gikk ut over motivasjonen. Nå tar jeg det veldig med ro, for å få hvile, forteller Marielle Kongsvold til Nordlys.