- Det som skjedde i dag var for dårlig, og helt klart ikke bra nok. Faktisk var det så dårlig at vi kun kan flire av dette, innrømmer Tøllefsen.

Etter konkurransen tirsdag ble hele teamet sendt ut for å teste ski.

- Vi har en mistanke om hva som var galt. Samtidig er det vanskelig å si det nøyaktig fordi det sluttet å snø rett etter konkurransen, fortsetter Tøllefsen, som bekrefter at det ble noen kilometer på ski etter at tilskuerne hadde gått fra stadion.

Han avviser at det norske smøreteamet gjør det for komplisert.

- Vi prøver hele tiden å gjøre det å enkelt som mulig.

Langt unna Sotsji

Tøllefsen var også med i teamet som fikk kjeft etter sømrebommen i Sotsji.

- I dag var det nok en fordel å gå tidlig i konkurransen. Men vi skal ikke bruke det som noen unnskylding fordi det var løpere som startet seint og som hadde bedre ski enn oss. I Russland var løperne helt sjanseløs.

Hele teamet forsto tidlig under løpet at de norske jentene var sjanseløs.

- Når man ikke får sekundering etter tre-fire kilometer så forteller det alt. Selvsagt kunne differansen vært mindre dersom løperne hadde fått beskjed om hvordan de lå an.

Tøllfensen innrømmer at det som skjedde i Falun tirsdag ikke er noen artig opplevelse.

- Helt klart. Vi ønsker å gi løperne de beste skiene hele tiden, sier Tøllefsen.

Fikk det tøft

Smøresjef Knut Nystad (44) fikk ikke uventet en stri tørn i pressesonen etter smørebommen tirsdag, skriver NTB.

- Skiene var veldig dårlig. Det vi så, var at det var utrolig dårlig glid på skiene, og det er bare det å si at vi var for dårlig i dag, sier Nysted til NTB.

Gullvinner Charlotte Kalla bestemte seg for å bytte skipar bare minutter før start, men ingen av de norske gjorde det. De gikk for det de hadde bestemt seg for da testingen var over.

- Det var ganske tøft å være norsk smører i Sotsji. Hvordan opplever du at du står her og forklarer deg igjen?

- Det er ikke farlig å ta ansvar for det som skjer. Det er idrett vi holder på med, og jeg er stolt over dem som jobber i bua. Hadde arbeidstilsynet sett hvor mye de jobbet, ville nok bua vært lagt ned. Jeg tror nok ikke at jeg kan forlange at de skal jobbe mer. Ikke kan jeg forlange at de skal gå noen flere kilometer på ski heller. Dette var det beste vi klarte i dag, og det var ikke godt nok. Det er et team som står bak, og i dag var teamet ikke godt nok, sa Nystad til NTB.