Fergekøa på Brensholmen utenfor Tromsø ser riktig idyllisk ut på bildet til Nordlys-fotograf og blogger Yngve Olsen Sæbbe. Men det langt fra bare idyll, mener en bekymret småbarnsfar som bor i bygda Sandneshamn på Kvaløya. Han er så bekymret over den høye hastigheten mange bilister holder på vei til og fra ferga at han har kontaktet Troms politidistrikt. I et brev ber han politiet gjennomføre fartskontroller på strekningen.

- Det bor flere barn her i bygda, og jeg vet at det langt fra bare er jeg som frykter alvorlige ulykker. Det er flere enn meg som har kontaktet poltiiet om dette, sier familiefaren, som ikke ønsker navnet sitt offentliggjort.

Han mener trafikken på strekningen Kattfjord-Brensholmen har endret seg etter at fergeanløpet Brensholmen-Botnhamn åpnet. Og endringen har gått til det verre.

- Det er et helt annet fartsbilde på sommeren. Det kjøres ekstremt fort, sier han til Nordlys.

I brevet til politiet skriver han at det tidligere var en og annen fartssynder. «Nå er det endret ved at det til stadighet kjøres med høy hastighet, særlig i tettbygde strøk som Sandneshamn, ei lita bygd som har mange barn. Her i bygda oppleves det som skremmende med stadige råkjørere som kanskje skal rekke ferga, eller komme seg lengst fram i køen.» skriver han.

Han sier han nesten ikke våger slippe sønnen av syne på grunn av den grasale kjøringen i bygda.

- Samtidig er det jo umulig å fotfølge en liten gutt hele tida.

Han sier han håper på hyppigere kontroller i bygda.

- Her er det ikke en gang sykkelvei eller fortau. Og snart begynner skolen. Da er det enda mer barn langs veien, sier han.

Responderer på tips fra publilum

UP-sjef Geir Marthinsen sier politiet prøver å respondere på tips fra publikum.

- Vi har særlig forsøkt å respondere når folk har klagd sin nød om at det kjøres heftig i området. Vi prøver å svare på de hintene vi får, og det er mange av dem. Til en del av stedene er det lang kjørevei, men vi prøver å være tilstede, sier han.

Sommarøy er et av disse områdene.

- Der har vi vært og gjort flere førerkortbeslag. De gangene vi har vært der skulle jeg ønsket at det ble meldt fra om på Twitter, men hvorvidt det kommer ut informasjon er avhengig av hvor travelt det er på operasjonssentralene, sier han, og legger til:

- Dessverre er det ikke alle kontrollene våre som blir Tvitret om. Vi har egentlig langt flere enn det som kommer ut, sier Marthinsen.