Kollisjon i Kvalsundtunnelen på Kvaløya: - Det var rett og slett uflaks

STORE SKADER: Både vogntogene og tunnelen fikk store skader etter sammenstøtet.

STORE SKADER: Både vogntogene og tunnelen fikk store skader etter sammenstøtet. Foto:

To vogntog kolliderte i Kvalsundtunnelen fredag ettermiddag.

DEL

Trafikkuhellet skjedde like før klokken 13.30. Politiet tar sikte på å slippe trafikken forbi puljevis, men tunnelen som knytter Kvaløya og Ringvassøy sammen vil være stengt under bergingsarbeidet.

Det er usikkert hvor lenge tunnelen vil være stengt.

Ingen personskade

– Det har vært et sammenstøt mellom to vogntog. Det er ingen personskader. Det er store materielle skader på kjøretøyene og tunellen, men det er ingen lekkasjer fra bilene, sier politibetjent Simon Almås til Nordlys.

– Mesta er på plass for å gjøre opprydding på stedet, og bergingsbil er på vei. Når berging kommer blir det en lengre periode med stengt tunnel. Det medbringer en risiko når kjøretøyene skal flyttes. Det vil komme en del nedfall fra tunellveggene og taket.

KØ: Slik så køen ut én time etter sammenstøtet

KØ: Slik så køen ut én time etter sammenstøtet Foto:

– Det var rett og slett uflaks

Nordlys har vært i kontakt med de to involverte. Begge kom uskadd fra hendelsen, med det gikk atskillig værre med vogntogene.

 – Jeg skulle ut og han skulle inn, men det var rett og slett for trangt. Vi prøvde å gi hverandre plass, men det gikk ikke. Det ene vogntoget tok først i veggen, fikk skrens og traff det andre vogntoget. Sammenstøtet gjorde at det andre vogntoget også traff tunnelveggen. Begge vogntogene ble ganske hardt skadd, forteller en av sjåførene.

 – Jeg antar at vi hadde en fart på omtrent 40 kilometer. Det var rett og slett uflaks. Men heldigvis gikk det bra med oss begge, sier den andre.

Klokken 14.35 hadde bergingsbil ankommet tunnelen.

Vettraifikksentralen forventer at veien vil bli åpnet igjen klokken 17.40. Det vil bli kontrollert ferdsel gjennom tunnelen ved hjelp av ledebil så snart oppryddingsarbeidet er avsluttet.

Artikkeltags