Gå til sidens hovedinnhold

Advokat: Utvider siktelse mot samfunnstopp

Artikkelen er over 3 år gammel

Siktelsen mot den varetektsfengslede samfunnstoppen er utvidet. Politiet har begjært forlengelse av varetektsfengslingen i fire nye uker.

Den siktede satt i et 12 timer langt avhør onsdag, opplyser mannens forsvarer Ulf E. Hansen overfor Nordlys.

 - Min klient ble avhørt fra klokken 09 til 21 i går. Jeg ble muntlig orientert i etterkant av dette avhøret om at siktelsen vil bli utvidet og at det vil bli begjært forlengelse av varetektsfengslingen.

- Ikke fått dokumenter

Hansen forteller til Nordlys at han ikke har fått oversendt nye dokumenter i saken. Han vet derfor foreløpig ikke eksakt bakgrunnen for at siktelsen nå utvides.

- Jeg har ikke fått nye dokumenter. Dette ble meddelt muntlig i går kveld. Jeg har nå etterlyst disse dokumentene.

- Hvordan stiller din klient seg til dette?

- Vi stiller oss avvisende til dette, og vil motsette oss videre fengsling, sier Hansen.

Fengslingsmøte senere i dag

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet onsdag i forrige uke. Dagen etter besluttet Nord-Troms tingrett å varetektsfengsle ham i én uke med brev- og besøkskontroll, selv om politiet ønsket å holde ham fengslet i to uker. Det fikk de ikke retten med på.

Selv nekter han straffskyld for den foreløpige siktelsen, som lyder på at han skal ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighets- eller tillitsforhold (se faktaboks i bunnen av artikkelen).

Troms politidistrikt bekrefter i en pressemelding at det vil bli begjært forlenget varetektsfengsling, og at det er berammet fengslingsmøte i Nord-Troms tingrett klokken 14.00.

Det begjært forlenget fengsling i fire uker, på grunn av bevisforspillelsesfare.

Politiet inviterer også pressen til en orientering på politihuset i Tromsø i dag kl. 18.00, og vil ikke gi ytterligere informasjon før den tid, opplyser politidistriktet i pressemeldingen.

Siktelsen

Tromsmannen er siktet for overtredelse av både ny og gammel straffelov:

  • Gammel straffelov, paragraf 224, første ledd, bokstav A: «Den som ved vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig atferd utnytter en person til prostitusjon eller andre seksuelle formål, eller som forleder en person til å la seg bruke til slike formål, straffes for menneskehandel med fengsel inntil 5 år.»
  • Ny straffelov, som trådte i kraft 1. oktober 2015, paragraf 295, bokstav A: «Med fengsel inntil 6 år straffes den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.»

Kilder: Troms politidistrikt, Lovdata.no