Advarer mot falsk selger i Tromsø - flere meldinger nord på Tromsøya

Artikkelen er over 1 år gammel

Utgir seg for å være fra Tromsø brann og redning, hevder melder.

DEL

Tromsø-politiet har mottatt melding om at en person som ringte på en dør i Kvalsundvegen i Breivika, som angivelig skulle selge brannmateriell.

Ifølge politiet kunne vedkommende ikke legitimere seg.

– Vi ber våre beboere være aktsom og melde fra til politiet på 02800 dersom de har selgere på døren og mistenker at noe ikke stemmer, skriver operasjonssentralen i en Twitter-melding.

Flere medlinger

Tromsø brann og redning opplyser at også de har fått melding om mulige svindelforsøk, skriver iTromsø.

Ifølge Jonny Magne Nilsen, enhetsleder for forebyggende brannvern hos Tromsø brann og redning, har det som etter all sannsynlighet er samme person besøkt flere adresser nord på Tromsøya i dag.

- Vi har fått melding om én hendelse der en person forsøkte å komme seg inn i en bolig. Men mannen skal også ha vært på besøk på flere adresser i området der han hevdet han var fra Tromsø brann og redning, sier Nilsen til Nordlys.

- Alltid ID

Det er han langt ifra. Tromsø brann og redning opptrer allltid uniformert, opplyser Nilsen.

- Vi har også alltid med oss ID-kort. Dersom vi besøker husstander, enten det er feieren som kommer eller det er i forbindelse med en kampanje vi har, så varsler vi vår ankomst i god tid på forhånd.

At svindlere utgir seg for å være brannmenn er ikke et ukjent fenomen for brannvesenet.

- Det er enten noen som sier de er på et sikkerhetsoppdrag eller så hevder man gjerne at man skal selge brannmateriell, advarer Jonny Magne Nilsen i Tromsø brann og redning.

Artikkeltags