Gå til sidens hovedinnhold

Obs Bygg-ansatt løslatt, men fortsatt siktet for uaktsomhet

Artikkelen er over 3 år gammel

- Han føler seg uberettiget mistenkeliggjort, sier forsvarer Svein Kristian Wikstrøm.

Det var torsdag i forrige uke at en ansatt i 50-årene ved Obs Bygg i Tromsø ble kjørt til sykehus med etseskader.

Tidligere denne uken kunne Nordlys fortelle at vedkommende fikk i seg etsende væske da han drakk av en Red Bull-flaske som sto inne i lagerlokalet.

Les også

Drakk avløpsrens av Red Bull-flaske på arbeidsplassen - 24-åring varetektsfengslet

 

Ifølge siktedes advokat Svein Kristian Wikstrøm ble det overført avløpsrens fra originalbeholderen til blant annet denne flasken, da de ansatte fikk i oppgave å ordne tette rør og avløp.

Fortsatt innlagt på UNN

Ifølge Lene Fabek, leder ved etterforskningsseksjonen på Tromsø politistasjon, er fornærmede fortsatt innlagt på UNN med alvorlige etseskader. Han har ennå ikke vært i stand til å la seg avhøre.

Sist lørdag ble en 24 år gammel kollega varetektsfengslet for én uke, siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 280, for uaktsomt å ha forvoldt betydelig skade på en annens kropp eller helse.

Les også

En person pågrepet etter at Coop-ansatt ble skadd av etsende væske

 

Mannen ble løslatt torsdag denne uken, to dager før varetektperioden utløp.

- Han ble varetektsfengslet på bevisforspillelsesfare. Vi har gjennomført 10-12 vitneavhør, og har sikret oss tekniske bevis som vi tenker er relevante. Siktede er også avhørt. Det er slik vi ser det ikke bevisforspillelsesfare slik saken står nå, dermed er det heller ikke noen grunn til å holde ham lenger, sier Fabek.

Ikke mistanke om forsett

Hun understreker at 24-åringen er siktet for uaktsomhet.

- Det er ikke noen som tyder på at dette var gjort med forsett. Vi har ikke holdepunkter for at siktede bevisst har gått inn for å gjøre dette. Saken er nå kodet som uaktsomhet, men hvor vi havner til slutt, vet vi ikke, sier Fabek.

Forsvarer Svein Kristian Wikstrøm mener løslatelsen indikerer at mistankene mot 24-åringene er svekket.

- Det indikerer det jeg har sagt hele tiden: Dette er ikke et straffbart forhold, men et uhell. Det har ikke vært noen dårlig relasjon mellom siktede og hans arbeidskollega. Jeg tror man heller må se på hvordan ledelsen har fulgt opp det de ansatte flere ganger har påpekt: Problemene med rør og avløp. Det er tragisk at det gikk som det gikk. Han har vært langt nede. Han føler seg uberettiget mistenkeliggjort, sier Wikstrøm.

Avviser rørproblemer

Det har ikke lyktes for Nordlys å komme i kontakt med Raymond Kristiansen, driftsdirektør i Coop Nord, fredag. Overfor iTromsø har han imidlertid tidligere avvist at de skal ha hatt problemer med tette rør og avløp.

- Vi har ikke noen tette avløp hos oss, så det er dermed ikke noe grunnlag for å ha avløpsåpner tilgjengelig. Vi har egne vaktmestere som tar seg av eventuelle tette avløp i våre lokaler, dette skal ikke vanlige butikkansatte innbefatte seg med. Vi har avløpsåpner i vårt varesortiment, sa Kristiansen til avisen tidligere denne uken.

Kommentarer til denne saken