Protestaksjon stiftet i Tromsø mandag kveld

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mandag kveld ble «Troms-aksjonen mot tvangssammenslåing» stiftet i Tromsø.

Det melder interimstyret i en pressemelding.

En rekke kjente navn sitter i et foreløpig interimstyre, blant andre Per Oskar Kjølaas, tidligere biskop i Nord-Hålogaland, professor Nils Aarsæther, en av de mest markante skikkelsene ved UiT til han gikk av i fjor, SVs stortingspolitiker Torgeir Knag Fylkesnes, Britt Kramvig (professor UiT), Rødts Elin Jørgensen, Bjørn Willumsen, og Ingrid Evertsen.

«Troms-aksjonen mot tvangssammenslåing» ble dannet i dag fordi et stort flertall av innbyggerne i Troms fylke (79 %) er mot regjeringens overkjøring av lokaldemokratiet i saken om sammenslåing av Troms og Finnmark. Folket i Troms står sammen med Finnmark i denne historisk viktige saken for våre to fylker. Vi krever at den klare folkeviljen i våre to fylker må respekteres!» heter det i pressmedingen.

Aksjonsgruppa har invitert til pressekonferanse på kirketrappa til Domkirka tirsdag.

Tidligere mandag ble det klart at regjeringen har fått med seg KrF, som sikrer flertall i Stortinget for den nye regionreformen og oppgaveoverføring fra staten til fylkene. Fra 1. januar 2020 skal det være 11 fylker i Norge, slår kommunalminister Monica Mæland fast (H).

Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) i Finnmark har ikke gitt opp håpet om å snu tvangssammenslåingen.

– Vi holder fast ved vårt primærstandpunkt om at Finnmark må være et eget fylke. Nå må vi snu alle steiner, ta tiden til hjelp og se hva vi kan gjøre fram mot Stortingets behandling, sa varaordføreren til NTB tidligere mandag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken