Troms Kraft lover å rydde bort skrotet

KRAFTSØPPEL: Travers med diverse som ligger like ved Gaphaugen i Huselvdalen.

KRAFTSØPPEL: Travers med diverse som ligger like ved Gaphaugen i Huselvdalen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Troms Kraft tar affære på Senja.

DEL

Kato Løvstad i Botnhamn har nå fått svar fra Troms Kraft etter at han for tre uker siden sendte klage på at det ikke er ryddet opp etter arbeid langs kraftlinja i utmarksområder nord på Senja, og at det ligger utskiftede kreosotholdige stolper, traverser, isolatorer og diverse søppel. «Jeg har sett lenge på mange av disse forhold, og jeg har ærlig talt regnet med at Troms Kraft før eller siden ville se galskapen og rydde opp», lød det blant annet.

Etter at Nordlys skrev en sak om dette i helga, fikk Løvstad svar mandag. Der beklages det at man ikke har svart på henvendelsen tidligere. «Troms Kraft setter stor pris på at du gjør oss oppmerksom på forhold som de du her beskriver», lyder det i svaret.

Har begynt å rydde

Troms Kraft peker på at linjene befares årlig, men at det som oftest skjer vinterstid med scooter eller helikopter, og at det derfor ikke er så lett å oppdage skrot som ligger igjen. «Etter at vi mottok din henvendelse ble det umiddelbart igangsatt tiltak», skriver selskapet. Nærmere bestemt viser man til at den gamle brakken på fjellet Riven er blitt brent, og at det er igangsatt opprydding av materiell i linjetraseen. «Der tar vi nå det som måtte finnes, en del er nok skjult under snøen. Resterende ryddes i løpet av våren/sommeren», lover teamleder Britt Kjærnes i Troms Kraft Nett AS.

Kato Løvstad er fornøyd med svaret.

- Det er bra de tar tak i det. Dette høres bra ut. Positivt at de har en plan om å følge opp til våren, sier han. 

Artikkeltags