Gå til sidens hovedinnhold

Rundt 900 fortsatt uten strøm i Troms

Artikkelen er over 3 år gammel

Håper de fleste har strøm før helga starter.

Dyrøya har fått strømmen tilbake i løpet av dagen, men fortsatt er deler av Salangen, Lavangen, Målselv og Bardu strømløst. Totalt er fortsatt 900 kunder uten strøm.

Mange montørressurser er i arbeid, med både feilsøking og feilretting. Vi har også helikopter i lufta for å lete etter feil på lange linjestrekk i Salangen. I tillegg har vi hentet inn skogryddere til fjerne store og mange trær over linjene.

- Vinden løyer og sammen med dagslys betyr det at montørene får trygge og gode arbeidsforhold. Vi prioriterer nå høyspentnettet og der hvor det er tettest med folk. Feil i lavspentnettet følges opp deretter. Vårt mål er å få gjenopprettet strømforsyningen til flest mulig før helga starter, uttaler Arvid Åsmo, beredskapsleder i Troms Kraft.

Fredag morgen var rundt 1800 uten strøm. Da opplyste TK følgende:

- Noen av kundene har vært uten strøm i nærmere 18 timer. Vi har hatt montører ute kontinuerlig, men både feilsøk og utbedring av feil har vært vanskelig på grunn av krevende værforhold med sterk vind, snøfokk og kraftige vindkast.

- Nå i morgentimene fyller vi på med friske montørkrefter. I tillegg sender vi også ut helikopter for å lokalisere feil på lange linjestrekk. Mange av montørene har vært ute siden torsdag og ut i nattetimene. Sikkerheten til montørene våre må gå foran. Feil blir derfor rettet når forholdene tillater det. Vi har stor forståelse for at det er en stor ulempe å være uten strøm, uttalte Åsmo da.

De viser til egen hjemmeside tromskraftnett.no, feilmeldingstelefon 77 60 11 11 og Facebook for løpende oppdateringer på situasjonen.

Kommentarer til denne saken